Ethereum

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα βλέπουν πτωτικό το ETH καθώς γίνεται έξοδος ρεκόρ $50 εκατομμυρίων από τα επενδυτικά προϊόντα του Ether

Τα επενδυτικά προϊόντα του ether έχουν υποστεί ρευστοποιήσεις ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι ροές του Bitcoin έχουν αρχίσει να σταθεροποιούνται.

Τα επενδυτικά προϊόντα του Ethereum βιώσανε μια εκροή ρεκόρ των $50 εκατομμυρίων την περασμένη εβδομάδα, σηματοδοτώντας ένα υποφερτό συναίσθημα μεταξύ των θεσμικών επενδυτών.

Σύμφωνα με την έκθεση “Digital Asset Fund Flows Weekly” του CoinShares, τα προϊόντα Ether έχουν πλέον βιώσει εκροές για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, με $64,3 εκατομμύρια να εγκαταλείπουν τον τομέα από την εβδομάδα που έληξε στις 6 Ιουνίου.

Παρά τις αναλύσεις, $943 εκατομμύρια έχουν εισρεύσει σε επενδυτικά προϊόντα Ether από τις αρχές του 2021.

Ο τομέας των επενδυτικών crypto προϊόντων, είδε εκροές συνολικά για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, με $44 εκατομμύρια να εξέρχονται από τον τομέα τις τελευταίες επτά ημέρες. Η έκθεση εκτιμά ότι $313 εκατομμύρια έχουν αποσυρθεί από τα θεσμικά crypto προϊόντα από τα μέσα Μαΐου.

Ενώ τα crypto-νομίσματα σημείωσαν εκροές σε γενικές γραμμές την περασμένη εβδομάδα, το Ether βίωσε τη μεγαλύτερη έξοδο κεφαλαίων, με τις εκροές του Bitcoin να επιβραδύνονται στα $1,3 εκατομμύρια, από $89 εκατομμύρια την προηγούμενη εβδομάδα. Από τις αρχές Μαΐου έχουν σημειωθεί επτά συνεχόμενες εβδομάδες εκροών BTC.

Ορισμένα κεφάλαια είδαν μικρές εισροές στα προϊόντα Bitcoin τους, συμπεριλαμβανομένης της Grayscale, υποδηλώνοντας μικτό συναίσθημα μεταξύ των επενδυτών σχετικά με την BTC.

Η CoinShares σημείωσε επίσης ότι τα πολυ-περιουσιακά στοιχεία συνέχισαν να αψηφούν την τάση δημοσιεύοντας και πάλι εβδομαδιαίες εισροές, δηλώνοντας:

Τα πολυ-ψηφιακά επενδυτικά προϊόντα περιουσιακών στοιχείων συνέχισαν να αντιστρέφουν την αρνητική τάση με εισροές $6 εκατομμυρίων ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να ευνοούν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, αλλά επιθυμούν να διαφοροποιηθούν.

Η έκθεση σε θεσμικά επενδυτικά προϊόντα crypto-νομισμάτων έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της αγοράς ταύρων νωρίτερα αυτό το έτος, ωστόσο, οι επενδυτές έχουν λάβει κέρδη κατά τη διάρκεια της ύφεσης.

Ο δεύτερος και ο τρίτος μεγαλύτερος διαχειριστής crypto περιουσιακών στοιχείων, CoinShares και 3iQ, είχαν τις υψηλότερες συνολικές εκροές περιουσιακών στοιχείων με $56,4 εκατομμύρια και $27,1 εκατομμύρια για την εβδομάδα αντίστοιχα. Ο ηγέτης της βιομηχανίας, Grayscale, παρέμεινε σχετικά σταθερός με μια μικρή εισροή $1,3 εκατομμυρίων για την εβδομάδα.

Τα επενδυτικά προϊόντα του Ethereum είχαν ξεπεράσει το Bitcoin τους τελευταίους μήνες, με τα προϊόντα Ether να βιώνουν εισροές ενώ τα προϊόντα του BTC υπέστησαν αποσύρσεις λιγότερο από ένα μήνα πριν, αλλά η θεσμική όρεξη για το δεύτερο μεγαλύτερο crypto-νόμισμα στον κόσμο φαίνεται να μειώνεται.

Κατά την ώρα σύνταξης αυτού του άρθρου, οι τιμές του ETH διαπραγματεύονταν με άνοδο 8,5% την ημέρα στα $2.135, ενώ το BTC διαπραγματευόταν στα $34.900 μετά από αύξηση 1,8% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το CoinGecko.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button