Business ειδήσεις

Η Huobi αποκαλύπτει σε ποιες χώρες έχει σταματήσει τις συναλλαγές παραγώγων

Το ανταλλακτήριο μειώνει τις εμπορικές υπηρεσίες ως απάντηση στην καταστολή της Κίνας στα crypto-νομίσματα.

Το ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων Huobi απαγορεύει στους πελάτες της σε 10 χώρες ή περιοχές να διαπραγματεύονται με παράγωγα, συμπεριλαμβανομένης της ηπειρωτικής Κίνας και των ιδιωτών επενδυτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με ένα update στο User Agreement.

Η λίστα έχει έρθει περισσότερο από ένα μήνα μετά τη δήλωσή του ανταλλακτηρίου ότι θα απαγορεύσει τις συμβάσεις μελλοντικής εκπλήρωσης και ορισμένα μοχλευμένα επενδυτικά προϊόντα σε “μερικές συγκεκριμένες χώρες και περιοχές”, όπως ανέφερε για πρώτη φορά το CoinDesk.

Η ανταλλακτήριο έχει ήδη αποκλείσει άτομα σε άλλες 11 χώρες από συναλλαγές crypto-νομισμάτων και παροχή σχετικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τη νέα συμφωνία. Αυτές οι χώρες ή περιοχές περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία, το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και την Κριμαία.

Η πλήρης λίστα περιλαμβάνει τις εξής χώρες:

Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε από την ηπειρωτική Κίνα, την Ταϊβάν, το Ισραήλ, το Ιράκ, το Μπαγκλαντές, τη Βολιβία, τον Ισημερινό, την Κιργιζία, τη Σεβαστούπολη και το Ηνωμένο Βασίλειο (στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο οι ιδιώτες επενδυτές) να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες συναλλαγών παραγώγων που παρέχονται από την ιστοσελίδα της Huobi.

Απαγορεύεται η χρήση της συναλλαγής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και η παροχή συναφών υπηρεσιών από πρόσωπα που βρίσκονται στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, την Κούβα, το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, το Σουδάν, τη Συρία, τη Βενεζουέλα και την Κριμαία.

Η εταιρεία αρνήθηκε να αφήσει κάποιο σχόλιο για το user agreement.

Η Huobi είναι το πιο πρόσφατο ανταλλακτήριο που μείωσε τις υπηρεσίες συναλλαγών εν μέσω της εντεινόμενης καταστολής των συναλλαγών των crypto-νομισμάτων σε ανταλλακτήρια ή και εξωχρηματιστηριακά γραφεία στην Κίνα.

Οι ανακοινώσεις της κινεζικής κυβέρνησης ανέφεραν το ξέπλυμα χρήματος και την υπερβολική κερδοσκοπία στην αγορά crypto-νομισμάτων ως δύο από τους λόγους αυτού του κύματος καταστολής.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, η κεντρική τράπεζα της χώρας, κάλεσε τις μεγάλες εμπορικές τράπεζες να επαναλάβουν μια μακροχρόνια απαγόρευση των συναλλαγών με πλατφόρμες συναλλαγών crypto-νομισμάτων στις 21 Ιουνίου και χαρακτήρισε τις εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές ως μία από τις υπηρεσίες που έπρεπε να εποπτεύονται και να ρυθμίζονται.

Η πρώτη επίσημη προειδοποίηση φέτος κατά του εμπορίου crypto-νομισμάτων από την Κίνα εκδόθηκε από τρεις ενώσεις του χρηματοπιστωτικού κλάδου στις 18 Μαΐου. Μια άλλη ανακοίνωση του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας, το οποίο είναι μία από τις υψηλότερες υπηρεσίες της κεντρικής κυβέρνησης, κλιμάκωσε την καταστολή και προκάλεσε τη Huobi να μειώσει τις εμπορικές και εξορυκτικές υπηρεσίες της.

Περισσότεροι απατεώνες τηλεπικοινωνιών στρέφονται στα crypto-νομίσματα για να ξεπλύνουν τα έσοδά τους, σύμφωνα με την κινεζική αστυνομία, ενώ οι μοχλευμένες συναλλαγές είναι μία από τις πιο επικίνδυνες επενδύσεις σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Μικρές μειώσεις τιμών θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλης κλίμακας ρευστοποιήσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μειώσεις των τιμών, δήλωσε ο Jason Wu, Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας δανεισμού crypto-νομισμάτων DeFiner, σε προηγούμενη συνέντευξή του.

Πηγή: Coindesk

Back to top button