Bitcoin

Ο Craig Wright κερδίζει την αγωγή πνευματικών δικαιωμάτων του Bitcoin κατά του ψευδώνυμου προγραμματιστή

Το Bitcoin.org θα πρέπει να κατεβάσουν το white paper του για το Bitcoin μετά την απόφαση του δικαστηρίου του ΟΗΕ

Το Bitcoin.org, ένας εξέχων ιστότοπος που υποστηρίζει την ανάπτυξη του κορυφαίου crypto-νομίσματος, θα πρέπει να αφαιρέσει όλες τις αναφορές στη white paper του πάνω στο Bitcoin, στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο  προγραμματιστής πίσω από το έργο του Bitcoin με το ψευδώνυμο Cobra, επέλεξε να μην αποκαλύψει την ταυτότητά του για να υπερασπιστεί τον εαυτό του μπροστά στο δικαστήριο. Ως εκ τούτου, η δίκη δόθηκε στον Wright.

Εκτός από την αφαίρεση του ιδρυτικού εγγράφου του εμβληματικού crypto-νομίσματος, ο Cobra θα πρέπει επίσης να πληρώσει £ 35.000 ($ 48.655) σε νομικές αμοιβές.

Τον Ιανουάριο, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον επικεφαλής επιστήμονα της nChain απαίτησαν από το Bitcoin.org και Bitcoincore.org να αφαιρέσουν το white paper λόγω της εικαζόμενης παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι επιστολές τους προκάλεσαν μεγάλη κατακραυγή εντός της κοινότητας των crypto-νομισμάτων, με τις εταιρείες και ακόμη και τις κυβερνήσεις να κινούνται για να δημοσιεύσουν τα αντίγραφα του white paper του Bitcoin στις ιστοσελίδες τους σε μια επίπληξή με τον Wright.

Πηγή: u.today

Back to top button