Ripple

Τα δικαστήρια των ΗΠΑ αρνούνται στην SEC να δει τα αρχεία με τις XRP συναλλαγές της Ripple

Το δικαστήριο αρνήθηκε την πρόσβαση σε έγγραφα σχετικά με τις συναλλαγές XRP της Ripple πριν και μετά τη κατάθεσης της αγωγής.

Η φάση ανακάλυψης της αγωγής κατά της Ripple Labs συνεχίζεται καθώς η δικαστής Sarah Netburn αρνήθηκε, εν μέρει, το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για πρόσθετη ανακάλυψη.

Η δίκαιη υπεράσπιση της Ripple, την οποία η SEC ανεπιτυχώς κινήθηκε για να απεργήσει, βασίζεται στις ενέργειες της SEC των ΗΠΑ και όχι στη συμπεριφορά της, δεδομένου ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στην αδυναμία της Επιτροπής να ενημερώσει δίκαια την αγορά σχετικά με τη θέση της σχετικά με το αν το XRP χαρακτηρίζεται ως χρεόγραφο.

Απορρίπτεται

Το Δικαστήριο αρνήθηκε την αίτηση πρόσβασης στα έγγραφα που σχετίζονται με τις συναλλαγές XRP της Ripple που μετά την ημερομηνία της αγωγής που κατατέθηκε τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, αφήνοντας ακόμα περιθώριο στην SEC να ανανεώσει την πρόταση.

Εάν, αφού τα μέρη ανταλλάξουν εκθέσεις εμπειρογνωμόνων, καταστεί σαφές ότι ο εμπειρογνώμονας της Ripple βασίστηκε σε έγγραφα τα οποία, για να είμαστε δίκαιοι, απαιτούν από την SEC να επανεξετάσει τα έγγραφα μετά την καταγγελία, η SEC μπορεί να ανανεώσει την αίτησή της.»

Εκτός από τα έγγραφα που σχετίζονται με τις συναλλαγές XRP της Ripple, το δικαστήριο απέρριψε επίσης το αίτημα της SEC για τα έγγραφα που σχετίζονται με τις προσπάθειες άσκησης πίεσης από την Ripple.

“Οι προσπάθειες άσκησης πιέσης της Ripple σχετικά με το καθεστώς του XRP δεν είναι σχετικές και οποιοδήποτε επιχείρημα συνάφειας αντισταθμίζεται από το βάρος της παραγωγής”, υποστήριξε ο δικαστής.

Επιπλέον, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της SEC για έκτη κατάθεση καθώς θεωρείται “πρώιμη”, η οποία ζητήθηκε να “καλύψει τυχόν κενά γνώσης” που ενδέχεται να αφήσουν οι καταθέσεις άλλων μαρτύρων στην ανακάλυψη της SEC.

Για την έκτη κατάθεσή τους, η SEC ζήτησε να καθαιρέσει έναν εκπρόσωπο της Ripple σύμφωνα με το άρθρο 30 στοιχείο β) σημείο 6.»

Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό εργαλείο για την Επιτροπή, δεδομένου ότι ο εν λόγω μάρτυρας θα εξουσιοδοτηθεί να μιλήσει εκ μέρους της εταιρείας, σε αντίθεση με άλλους υπαλλήλους που καθαιρέθηκαν στη δίκη.

Τέλος, ο διορισμένος δικαστής απέρριψε επίσης το αίτημα της SEC να διατάξει την Ripple να ψάξει τα αρχεία των Γενικών Συμβούλων της και του Αναπληρωτή Γενικού Συμβούλου της λόγω του ότι είναι «εξαιρετικά επαχθής».

Χορηγείται

Ωστόσο, μέρος της πρότασης της SEC εγκρίθηκε, καθώς το δικαστήριο χορήγησε στην Επιτροπή το δικαίωμα να διενεργήσει πέντε πρόσθετες καταθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των πρώην υπαλλήλων της Ripple Ron Will, Ethan Beard, Phil Rapoport και Ryan Zagone, καθώς και του Cristian Gil, συνιδρυτή της εταιρείας εμπορίας crypto-νομισμάτων και του παρόχου ρευστότητας GSR.

Επιπλέον, ο διορισμένος δικαστής διέταξε την Ripple να αναζητήσει έγγραφα ανταπόκρισης από τον πρώην επικεφαλής ρυθμιστικών υποθέσεων της εταιρείας, Ryan Zagone και την επικεφαλής οικονομικών της εταιρείας, Cameron Kinloch.

Πηγή: cryptoslate

Back to top button