Bitcoin

Ο Bitcoin νόμος του Ελ Σαλβαδόρ θα ισχύει από τον Σεπτέμβριο, τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια θα λάβουν Bitcoin αξίας $30

Ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele πραγματοποίησε αυτήν την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της εθνικής του ομιλίας την Πέμπτη.

Ο Bitcoin νόμος του Ελ Σαλβαδόρ, ο οποίος αναμένεται να καταστήσει το νόμιμο crypto χρήμα εντός της χώρας, πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 7 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή.

  • Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele έκανε αυτήν την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της εθνικής του ομιλίας την Πέμπτη, σύμφωνα με την έκθεση.
  • Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι Chivo, προφορτωμένο με $30 Bitcoin για όλους όσους το κατεβάζουν, ανέφερε elsalvador.com.
  • Τα $30 σε Bitcoin θα σταλούν στο πορτοφόλι του χρήστη μόλις επαληθεύσει την ταυτότητά του μέσω του λογισμικού αναγνώρισης προσώπου της εφαρμογής, σύμφωνα με ένα βίντεο του Bukele που παρουσιάζει τη λειτουργία την Παρασκευή.
  • Στις 9 Ιουνίου, ο νόμος ψηφίστηκε από μια υπερδύναμη στο νομοθετικό σώμα του Ελ Σαλβαδόρ με 62 μέλη να ψηφίζουν υπέρ του νομοσχεδίου, ενώ 19 αντιτάχθηκαν και τρία απείχαν.
  • Ο νόμος της χώρας για το Bitcoin ουσιαστικά θα έβλεπε το Bitcoin να γίνεται νόμιμο χρήμα, επομένως οι έμποροι πρέπει να το αποδεχτούν, παράλληλα με το αμερικανικό δολάριο.
  • Η αντιπολίτευση έχει εναντιωθεί στον πρόσφατα νομοθετημένο νόμο της χώρας με κάποιους να υποστηρίζουν ότι παραβιάζει το σύνταγμα του Ελ Σαλβαδόρ.

Πηγή: Coindesk

Back to top button