Bitcoin

Η Athena θα εγκαταστήσει 1.500 ΑΤΜ στο Ελ Σαλβαδόρ ακολουθώντας τον Bitcoin νόμο

Τα ΑΤΜ crypto-νομισμάτων θεωρούνται ένας τρόπος αλληλεπίδρασης των ανθρώπων με τον φυσικό κόσμο, ιδιαίτερα εκείνων που δεν γνωρίζουν καλά τα crypto-νομίσματα.

Η Athena Bitcoin, χειριστής Bitcoin (BTC) ΑΤΜ σε όλη την Αμερική, είναι έτοιμη να δημιουργήσει 1.500 νέα μηχανήματα που θα μετατρέπουν μετρητά σε crypto-νομίσματα για το Ελ Σαλβαδόρ.

Η χρηματοδότηση ύψους $1 εκατομμυρίου θα βοηθήσει στην έναρξη των εργασιών, συμπεριλαμβανομένης της πρόσληψης νέου προσωπικού και του ανοίγματος γραφείου εν όψει του προτεινόμενου νόμου της χώρας για το Bitcoin, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ο Matias Goldenhorn, διευθυντής της Athena για τη Λατινική Αμερική, ο οποίος μίλησε στο CoinDesk μέσω του Telegram την Παρασκευή, δήλωσε ότι ενώ το βάθος της αγοράς που οδήγησε στην τελική επιτυχία της εταιρείας του στο Ελ Σαλβαδόρ ήταν αβέβαιο και “συναρπαστικό”.

Στις 8 Ιουνίου, το νομοθετικό σώμα του Ελ Σαλβαδόρ ψήφισε ένα νομοσχέδιο που πρότεινε ο Πρόεδρος Nayib Bukele κάνοντας το Bitcoin νόμιμο χρήμα παράλληλα με το αμερικανικό δολάριο. Τα ΑΤΜ crypto-νομισμάτων θεωρούνται ένας τρόπος για τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν με τον φυσικό κόσμο, ειδικά εκείνους που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα crypto-νομίσματα, πρόσθεσε ο Goldenhorn.

“Εάν η υιοθεσία προσελκύεται, 1.500 ΑΤΜ είναι περίπου ένα στα 4.000 άτομα”, δήλωσε ο Goldenhorn. “Στις ΗΠΑ συνηθίζαμε να κάνουμε ένα κάθε 150.000, στη συνέχεια ένα σε κάθε 100.000 … Αλλά εδώ θα μπορούσε να είναι ακόμα περισσότερο.”

Ο διευθυντής είπε επίσης ότι η εταιρεία του εξετάζει το να λειτουργήσουν τον εφοδιασμό μετρητών με “διαφορετικό τρόπο” και να συνεργαστούν άμεσα με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

“Σε κάθε [Λατινοαμερικάνικη] χώρα που έχω πάει την εταιρεία, το παιχνίδι είναι ένα εντελώς διαφορετικό και πρέπει να είμαστε πολύ δημιουργικοί για να μπορέσουμε να παραμείνουμε στην αγορά”, δήλωσε ο Goldenhorn.

Αντί να παραμείνει στη “ζώνη άνεσης του κέρδους” στις ΗΠΑ, η Athena αποφάσισε να κυνηγήσει χώρες νότια των συνόρων, πρόσθεσε ο Goldenhorn.

“Πιστεύουμε πραγματικά στην αποστολή του να το πάμε στους ανθρώπους που το χρειάζονται περισσότερο”.

Πηγή: Coindesk

Back to top button