Altcoins

Ο “αντίπαλος” του Dogecoin, το Floki κάνει rugpull … δυο φορές

Το Floki Inu βρίσκεται σε δύσκολη θεση καθώς οι επενδυτές συνειδητοποίησαν ότι υπήρχαν ζητήματα με το συμβόλαιό του, υψώνοντας τελικά κόκκινες σημαίες. Αλλά αυτό δεν ήταν το τέλος.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla και πιο διαβόητος crypto influencer Elon Musk τουίταρε στις 25 Ιουνίου ότι το νέο του Shiba Inu θα ονομάζεται Floki, γεγονός που οδήγησε αμέσως σε μια ξέφρενη κυκλοφορία μυριάδων meme tokens που εκμεταλλεύονται το όνομα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, εμφανίστηκαν απάτες μεταξύ αυτών των σκόπιμων δημιουργημένων νομισμάτων, αλλά παρόλα αυτά, ορισμένα προσέλκυσαν τεράστια προσοχή και κεφάλαια, όπως το token Floki Inu ($FLOKI) βασισμένο στο Ethereum (ETH), το οποίο γρήγορα εκτινάχθηκε σε αξία μόνο για να αφήσει τους επενδυτές απογοητευμένους και καταπονημένους.

Ένας όχι και τόσο αθώος σκύλος

Ιστορικά, τα tweets του Elon Musk κινήθηκαν σε μεγάλο βαθμό την αγορά, με αποτέλεσμα την έκδοση ενός τρισεκατομμυρίου Floki Inus, η τιμή του οποίου οδηγήθηκε από την διαφημιστική εκστρατεία.

Εξίσου γρήγορα, η Floki Inu αντιμετώπισε προβλήματα καθώς οι επενδυτές συνειδητοποίησαν ότι υπήρχαν προβλήματα με τη σύμβαση, θέτοντας τελικά κόκκινες σημαίες λόγω των χρηστών που λάμβαναν μηνύματα σφάλματος μετά την απόσυρση ή την πώληση του meme token που αγοράστηκε σε αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο (DEX) Uniswap.

Παρ ‘ όλα αυτά, ο φόβος της απώλειας (FOMO) επικράτησε για πολλούς που επέλεξαν να παίξουν, παρά την αποκάλυψη της απάτης του έργου, υπάρχει και συνέχεια.

Μια φορά απατεώνας, πάντα απατεώνας

“Σε αντίστροφο στυλ Ρομπέν των Δασών, ο προγραμματιστής φορολογούσε τους κατόχους 20% στις συναλλαγές για να διοχετεύσουν τα χρήματά τους στο πορτοφόλι του, κρατώντας αυτά τα χρήματα για εκείνον και έτσι η προσφορά φούσκωνε γρήγορα”, ανακοίνωσε ότι στο έργο υπήρχε πλήρης διαφάνεια, αλλά αυτό δεν ήταν το τέλος.

Αυτό το σκυλί που μοιάζει τελικά με γάτα αποδείχθηκε ότι έχει αρκετές ζωές, καθώς η ομάδα προγραμματιστών δημιούργησε ένα νέο συμβόλαιο Ethereum, floki Inu V2, ενθαρρύνοντας παράλληλα τους επενδυτές να μεταναστεύσουν τα token τους στο νέο συμβόλαιο.

Στη συνέχεια, η δεύτερη απάτη εκτυλίχθηκε με κλασικό τρόπο rugpull, καθώς ένας εκ των έσω αποστράγγισε τη δεξαμενή ρευστότητας του έργου, βγαίνοντας με 236 Ethereum που μεταφέρθηκαν στο Tornado Cash, ένα εργαλείο προστασίας προσωπικών δεδομένων για την απόκρυψη του ιστορικού των συναλλαγών Ethereum, αφήνοντας μόλις 0,25 Ether πίσω, σύμφωνα με το Etherscan.

Καθώς οι προγραμματιστές συνεχίζουν να δείχνουν με το δάχτυλο ποιος πλαισιώνει ποιος στο Twitter, το έργο αρνείται να πεθάνει.

Όπως μια γάτα, αυτό το σκυλί θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει άλλες επτά ζωές, κρίνοντας από τον αριθμό των οπαδών του στο Twitter. Όμως μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα.

Πηγή: cryptoslate

Back to top button