Business ειδήσεις

Η Ρωσία θα θεσπίσει κανόνες για τη κατάσχεση crypto-νομισμάτων

Ο γενικός εισαγγελέας της χώρας δήλωσε ότι τα crypto-νομίσματα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για δωροδοκίες.

Η Ρωσία προετοιμάζει νομοθεσία για να επιτρέψει στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να κατασχέσουν παράνομα αποκτηθέντα crypto-νομίσματα, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Igor Krasnov, σύμφωνα με το TASS.

Σε ομιλία του σε συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη, ο Krasnov ανέφερε ότι η χρήση crypto-νομισμάτων από εγκληματίες αποτελεί σοβαρό ζήτημα για την επιβολή του νόμου. Η χώρα ψήφισε τον πρώτο νόμο που ρυθμίζει τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία το προηγούμενο έτος. Τώρα, οι ποινικοί κώδικες επικαιροποιούνται για να επιτρέψουν στις αρχές επιβολής του νόμου να “εφαρμόσουν περιοριστικά μέτρα και δήμευση στα εικονικά περιουσιακά στοιχεία”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Krasnov, τα crypto-νομίσματα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για δωροδοκίες, καθιστώντας το ακόμα πιο δύσκολο στον εντοπισμό από ό, τι είναι με τα fiat χρήματα.

Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του ρωσικού οργανισμού οικονομικής εποπτείας, Rosfinmonitoring, δήλωσε ότι η υπηρεσία σχεδίαζε να εντοπίσει εξαργυρώσεις Bitcoin και να προσθέσει έναν νέο κωδικό ταξινόμησης για ύποπτες συναλλαγές που αφορούν crypto-νομίσματα.

Τα crypto-νομίσματα εισήχθησαν στο ρωσικό νομικό σύστημα πέρυσι και κρίθηκαν φορολογητέα περιουσία. Οι Ρώσοι δημόσιοι αξιωματούχοι έχουν απαγορευτεί να κατέχουν crypto-νομίσματα από αυτό το έτος.

Πρόσφατα, το Bitcoin (BTC) έχει λάβει έλξη ως εργαλείο συγκέντρωσης κεφαλαίων μεταξύ των πολιτικών και πολιτικών ακτιβιστών της Ρωσίας, καθώς και ανεξάρτητων δημοσιογράφων.

Πηγή: Coindesk

Back to top button