Business ειδήσεις

Οι περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές αναμένουν να αυξήσουν την έκθεσή τους στα crypto-νομίσματα από το 2023

Τέσσερις στους 10 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι σκοπεύουν να αυξήσουν δραματικά τις συμμετοχές τους σε crypto-νομίσματα.

Μια έρευνα διαπίστωσε ότι το 82% των θεσμικών επενδυτών αναμένουν να αυξήσουν την έκθεσή τους σε crypto-νομίσματα και ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μέχρι το 2023.

  • Η μελέτη της Nickel Digital Asset Management εξέτασε θεσμικούς επενδυτές και διαχειριστές πλούτου από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τα ΗΑΕ, ανέφερε την Τρίτη ο Institutional Asset Manager.
  • Επιπλέον, τέσσερις στους 10 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα αυξήσουν δραματικά τις συμμετοχές τους σε crypto-νομίσματα, με λιγότερους από έναν στους 10 να δηλώνουν ότι θα μειώσουν την έκθεσή τους.
  • Μεταξύ των λόγων για την αύξηση της έκθεσης, το 58% αναφέρθηκε στις μακροπρόθεσμες προοπτικές αύξησης κεφαλαίου των crypto-νομισμάτων και των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οφείλεται στο γεγονός ότι είτε αισθάνονται πιο άνετα με την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων (38%) ή το βελτιωμένο κανονιστικό περιβάλλον (34%).
  • Ένα πρόσφατο παράδειγμα του τελευταίου ήταν ένας νέος νόμος στη Γερμανία που επέτρεπε στα “ειδικά ταμεία”, τον κυρίαρχο θεσμικό επενδυτικό φορέα της χώρας, να κατέχουν έως και το 20% των χαρτοφυλακίων τους σε crypto-νομίσματα. Ορισμένες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι έως και $415 δισεκατομμύρια θα μπορούσαν να εισρεύουν σε αυτό το χώρο εάν κάθε ταμείο κατανείμει τη μέγιστη ποσόστωση σε crypto-νομίσματα.

Πηγή: Coindesk

Back to top button