Ανταλλακτήρια

Η Binance διακόπτει προσωρινά τις πληρωμές από την πλατφόρμα της Sepa της ΕΕ

Το ανταλλακτήριο αντιμετώπισε στην Ευρώπη συνεχόμενες αναταραχές τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η Binance το ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων διέκοψε προσωρινά τις πληρωμές από τον Ενιαίο Χώρο Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA) της ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial Times μέσω email.

Στο email, η Binance είπε ότι οι πελάτες δεν θα μπορούν να καταθέσουν χρήματα μέσω Sepa ξεκινώντας από τις 8 μ.μ. την Τετάρτη και ότι η αναστολή ήταν προσωρινή. Η εταιρεία δήλωσε ότι η αναστολή οφείλεται “σε γεγονότα πέρα από τον έλεγχό μας” και ότι “εργάζεται σκληρά για να βρει μια λύση με τους συνεργάτες της”.

“Οι καταθέσεις μέσω Sepa θα επιστραφούν εντός 7 εργάσιμων ημερών”, ωστόσο η απόφαση της Binance δεν θα επηρεάσει τις αναλήψεις Sepa, ανέφερε η εταιρεία.

Το δίκτυο Sepa σχεδιάστηκε για να απλοποιήσει τις τραπεζικές μεταφορές μεταξύ 27 χωρών μελών της ΕΕ. Η Times ανέφεραν ότι η Binance είχε επίσης αναστείλει το δίκτυο ταχύτερων πληρωμών του Η.Π.Α.

Η Binance αντιμετώπισε ευρωπαϊκές αναταραχές τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η Barclays δήλωσε τη Δευτέρα ότι εμποδίζει τους πελάτες να χρησιμοποιούν τις χρεωστικές και πιστωτικές τους κάρτες για να πραγματοποιούν πληρωμές στο ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων Binance, αν και η κίνηση δεν τους εμποδίζει να αποσύρουν κεφάλαια από την Binance.

Τον Ιούνιο, η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου (FCA) ανακοίνωσε ότι η Binance δεν επιτρεπόταν να διεξάγει ελεγχόμενες δραστηριότητες στη χώρα.

Πηγή: Coindesk

Back to top button