Bitcoin

Η Tesla και η MicroStrategy χάνουν σιγά-σιγά τον ενθουσιασμό τους για το Bitcoin

Το Bitcoin ήταν τόσο καλό για την Tesla και τη MicroStrategy όσο και αυτές για αυτό, αλλά αυτή η αμοιβαία εταιρική σχέση αρχίζει και εξασθενεί.

 Οι αγορές crypto-νομισμάτων υψηλού προφίλ από εταιρικές οντότητες όπως η MicroStrategy και η Tesla πιστώθηκαν εν μέρει με την αύξηση της τιμής του Bitcoin (BTC) καθ’ όλη τη διάρκεια του τέλους του 2020 και στις αρχές του 2021.

 Η κατανομή Bitcoin αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στους ισολογισμούς τους είχε αντίκτυπο στις τιμές των μετοχών της Tesla και της MicroStrategy, οι οποίες υπόκεινταν σε ανόδους 340% και 808%, αντίστοιχα, από τη στιγμή που οι διευθύνοντες σύμβουλοί τους άρχισαν να αγοράζουν crypto-νομίσματα σε όγκο και να δημοσιεύουν για αυτά.

 Αλλά αυτή η “λάμψη” που είχε η Tesla και η MicroStrategy από τις τοποθετήσεις τους στο Bitcoin που τραβούσαν τη δημοσιότητα, αποδείχθηκαν άδοξες. Μετά την κορύφωση των τιμών των μετοχών και των δύο μετοχών στις αρχές Φεβρουαρίου, η MicroStrategy έχασε την αξία της κατά 64%, και η Tesla συνέχισε να βιώνει το χειρότερο σερί απωλειών της εδώ και τρία χρόνια, αφού έχασε 36% τους τελευταίους τρεισήμισι μήνες.

 Οι μετοχές της Tesla άξιζαν $580 τη Δευτέρα, με ATH του Φεβρουαρίου στα $880. Αντίστοιχα οι μετοχές της MicroStrategy άξιζαν $448, με ATH του Φεβρουαρίου στα $1.272.

 Συγκριτικά, η MicroStrategy τιμολογήθηκε στα $140 πριν από την πρώτη αγορά Bitcoin τον Αύγουστο του 2020. Οι μετοχές της Tesla άξιζαν περίπου $200 στα μέσα του 2020, όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk άρχισε να κάνει αναρτήσεις στο Twitter για το Bitcoin και Dogecoin (DOGE) memes.

 Η συνεχιζόμενη άνοδος του Bitcoin εν μέσω αυτών των απωλειών στις τιμές αυτών των μετοχών θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι παραδοσιακοί επενδυτές ήταν λιγότερο πρόθυμοι να στοιχηματίσουν στη συνεχή επιτυχία του Bitcoin από εκείνους στον χώρο των crypto-νομισμάτων. Το Bitcoin ανέβηκε σε αξία για άλλους δύο μήνες πριν φτάσει στην πρόσφατη κορυφή των $65.000, και στη συνέχεια κατέγραψε απώλειες της τάξεως 52% πριν από την ανάκαμψη.

 Η αποτυχία της Tesla και της MicroStrategy να διατηρήσουν τα κέρδη τους από την κατοχή των Bitcoin τους και η αποτυχία του Musk να κινήσει τις αγορές με τον τρόπο που συνήθιζε, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι ο χώρος των crypto-νομισμάτων γίνεται απρόσβλητος από τέτοιες εταιρικές αναμείξεις ή ότι το βάρος της τρέχουσας κατάρρευσης της αγοράς είναι υπερβολικά μεγάλο και ο Musk δεν μπορεί να επηρεάσει την αγορά σε αυτό το σημείο.

 Ο συνδημιουργός του Ethereum Vitalik Buterin πρότεινε πρόσφατα το ίδιο, δηλώνοντας ότι η επιρροή που ασκούν άνθρωποι όπως ο Musk θα εξασθενίσει με την πάροδο του χρόνου. “Πιστεύω ότι οι αγορές θα μάθουν. Ο Elon δεν πρόκειται να έχει αυτή την επιρροή για πάντα”, δήλωσε ο Buterin.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button