Blockchain ειδήσεις

Η Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Κορέας σχεδιάζει τη διανομή του πιλοτικού ψηφιακού της νομίσματος

Η Τράπεζα της Κορέας αναζητά το τρόπο διανομής για να εξερευνήσει το ψηφιακό της νόμισμα σε ένα περιβάλλον δοκιμών.

Η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας έκανε ένα ακόμη βήμα προς την ανάπτυξη ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC) με σχέδια για τη δημιουργία πιλοτικής πλατφόρμας, σύμφωνα με έκθεση της.

  • Η Τράπεζα της Κορέας (BOK) δήλωσε ότι σκοπεύει να επιλέξει προμηθευτή μέσω ανοικτής διαδικασίας υποβολής προσφορών για να ερευνήσει τις πρακτικές λεπτομέρειες ενός CBDC, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα.
  • Η δοκιμή θα διαρκέσει από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο και θα περιλαμβάνει προσομοιώσεις τραπεζών και λιανοπωλητών και θα περιλαμβάνει πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, μεταφορές κεφαλαίων και καταθέσεις.
  • Η έρευνα της BOK σχετικά με την έκδοση ενός CBDC δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο και διαπίστωσε ότι θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί ως νόμισμα fiat, όχι ως crypto-νόμισμα, και ως εκ τούτου θα μπορούσε να ανταλλάσσεται ελεύθερα με μετρητά.
  • Τον Μάρτιο, η Shinhan Bank με έδρα τη Σεούλ δήλωσε ότι είχε δημιουργήσει μια πιλοτική πλατφόρμα που βασίζεται στην αλυσίδα μπλοκ για μια πιθανή CBDC της Νότιας Κορέας, στην οποία θα συμμετέχουν μεσάζοντες όπως ο Shinhan για τη διανομή του ψηφιακού γουόν στους καταναλωτές.
  • Οι κεντρικές τράπεζες πολλών μεγάλων οικονομιών ανακοίνωσαν τους τελευταίους μήνες τις προθέσεις τους να ερευνήσουν και να αναπτύξουν CBDCs. Η Κίνα πρωτοπόρησε, με το ψηφιακό γουάν που διέθεσε στους καταναλωτές ύστερα από δοκιμές στα τέλη του 2020.

Πηγή: Coindesk

Back to top button