Business ειδήσεις

Η Ripple αναζητά έγγραφα από 15 offshore ανταλλακτήρια που λέει ότι θα μπορούσαν να ανατρέψουν τις κατηγορίες της SEC

Η Ripple πιστεύει ότι τα αρχεία που κατέχουν τα offshore ανταλλακτήρια θα αποδείξουν ότι τα στελέχη της δεν παραβίασαν το τμήμα 5 του νόμου περί κινητών αξιών, αποφορτίζοντας το XRP στο αμερικανικό κοινό.

 Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ripple Brad Garlinghouse και ο συνιδρυτής Chris Larsen, κατέθεσαν αίτηση ζητώντας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να διερευνήσει τη μητρική εταιρεία της Bitfinex, iFinex, και άλλα 14 διεθνή ανταλλακτήρια crypto-νομισμάτων.

 Σύμφωνα με την πρόταση που έγινε την Τετάρτη 2 Ιουνίου, η Ripple ζητά έγγραφα από τα ανταλλακτήρια iFinex, Bitforex, Bithumb, Bitlish, BitMart, AscendEX (πρώην Bitmax), Bitrue Singapore, Bitstamp, Coinbene, HitBTC, Huobi Global, Κόρμπιτ, OKEx, Upbit Singapore και ZB Network Technology

 Το υπόμνημα υποστήριξης της πρότασης σημειώνει τις επιστολές αιτήματος που ζητούν βοήθεια από τις αρχές των Νήσων Κέιμαν, του Χονγκ Κονγκ, της Νότιας Κορέας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σιγκαπούρης, των Σεϋχελλών και της Μάλτας.

 Η τροποποιημένη καταγγελία της SEC κατά της Ripple κατηγορεί την Garlinghouse και τη Larsen ότι πωλούν περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια μονάδες XRP σε “δημόσιους επενδυτές” που βρίσκονται “σε όλο τον κόσμο”, με την SEC να επιδιώκει την αποδιοργάνωση από τα στελέχη της Ripple με βάση τις πωλήσεις.

 Τα στελέχη της Ripple αρνούνται τους ισχυρισμούς της SEC ότι παραβίασαν το άρθρο 5 του νόμου περί κινητών αξιών του 1933, τονίζοντας ότι το τμήμα 5 απαγορεύει ρητά την εγχώρια πώληση τίτλων χωρίς δήλωση εγγραφής. Η νομική εκπροσώπηση της Garlinghouse και της Larsen αντιτείνει ότι οι πωλήσεις XRP πραγματοποιήθηκαν σε ξένα ανταλλακτήρια και ως εκ τούτου, εκτός της δικαιοδοσίας της SEC:

 “Στην περίπτωση συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν σε τέτοιες ξένες πλατφόρμες συναλλαγών, τόσο οι προσφορές της XRP όσο και οι πωλήσεις XRP πραγματοποιήθηκαν στα βιβλία και τα αρχεία των αντίστοιχων πλατφορμών και, ως εκ τούτου, γεωγραφικά εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αποτυχία της SEC να ισχυριστεί εγχώριες προσφορές και πωλήσεις θα πρέπει να αποβεί μοιραία για τους ισχυρισμούς της”.

 Η Ripple ισχυρίζεται ότι οι ανταλλαγές και οι συνδεδεμένες οντότητες που υπόκεινται στη νέα της πρόταση “διαθέτουν μοναδικά έγγραφα και πληροφορίες” σχετικά με τη νομική διαμάχη της Ripple με την SEC, ειδικά όσον αφορά “τη διαδικασία με την οποία οι συναλλαγές στο XRP φέρονται να πραγματοποιήθηκαν από μεμονωμένους εναγόμενους σε ξένες ψηφιακές πλατφόρμες διαπραγμάτευσης περιουσιακών στοιχείων”.

 Η SEC τροποποίησε την καταγγελία της κατά της Ripple και των στελεχών της εταιρείας τον Φεβρουάριο, υποστηρίζοντας ότι οι πωλήσεις της XRP κατέστειλαν την τιμή του crypto-νομίσματος. Η καταγγελία κατηγορεί επίσης τους Garlinghouse και Larsen για παραπλάνηση των δημόσιων επενδυτών, ενώ αποφόρτισε XRP αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ο Garlinghouse ισχυρίστηκε επανειλημμένα ότι δεν είχε καμία σχέση με τις υποτιθέμενες πωλήσεις του XRP.

 Η κατάθεση πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά από σημαντικό πλήγμα στην υπόθεση της SEC εναντίον της Ripple, με το δικαστήριο να απορρίπτει την προσπάθεια της SEC να αποκτήσει πρόσβαση στις επικοινωνίες μεταξύ της Ripple και του νομικού της συμβούλου.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button