Uncategorized

Το νέο DeFi “διαβατήριο”, θα επιτρέψει να εκδοθούν δάνεια χωρίς εγγύηση

Η Arcx ξεκίνησε μια νέα έκδοση του “DeFi Passport”, το Sapphire, υποσχόμενη ότι ο πιστωτικός έλεγχος στην αλυσίδα θα επιτρέψει να προσθέσουν νέα αποκεντρωμένα χρηματοπιστωτικά προϊόντα.

 Το αποκεντρωμένο πρωτόκολλο χρηματοδότησης (DeFi) Arcx ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Sapphire v3, ενός διαβατηρίου DeFi που επιτρέπει στους χρήστες κρυπτογράφησης να δημιουργήσουν ψευδώνυμα και να επαληθεύσουν τη φερεγγυότητά τους στην αλυσίδα.

 Ανακοινώνοντας στις 2 Ιουνίου, το DeFi διαβατήριο θα βαθμολογήσει τους χρήστες σε κλίμακα μεταξύ 0 και 1.000, με την Arcx να προωθεί ότι το διαβατήριο “παρέχει κίνητρα για την οικοδόμηση φερεγγυότητας και επιμελείται την ταυτότητα της αλυσίδας στο DeFi πρωτόκολλο”.

 Υπό την έλλειψει DeFi διαβατηρίου, η Arcx ισχυρίζεται ότι “τα πρωτόκολλα αφήνονται να αντιμετωπίζουν κάθε χρήστη με τον ίδιο τρόπο, δίνοντας περιστασιακά προνομιακή προσοχή στο μέγεθος του πορτοφολιού, τη θεσμική στήριξη ή το περιοριστικό KYC”.

 Η Arcx αναμένει ότι το διαβατήριό της θα ενσωματωθεί σε πολλά DeFi πρωτόκολλα, προβλέποντας ότι το Sapphire θα επιτρέψει σε έργα να προσφέρουν “δάνεια χαμηλής εξασφάλισης και αγροκτήματα υψηλής απόδοσης” που απευθύνονται σε χρήστες με υψηλά πιστωτικά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, το διαβατήριο της Arcx θα μπορούσε να διευκολύνει την ανάπτυξη στον αναδυόμενο τομέα των δανείων χωρίς εγγύηση που δεν καλύπτονται από το DeFi πρωτόκολλο.

 Μιλώντας στο Cointelegraph, ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του θεσμικού πρωτοκόλλου δανείων χωρίς εγγύηση Maple Finance, Sidney Powell, σχολίασε ότι “το διαβατήριο της Arcx θα βοηθήσει τα υπο-εξασφαλισμένα δάνεια να έρθουν πιο κοντά στους χρήστες του λιανικού DeFi”.

 Αν και ο Powell δήλωσε ότι “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η φερεγγυότητα και οι ταυτότητες θα ήταν θετικές για τα δάνεια που δεν θα καλύπτονται από εξασφαλίσεις λιανικής”, εικάζει ότι η χρήση αποδείξεων μηδενικής γνώσης θα μπορούσε να ενισχύσει την υιοθέτηση του διαβατηρίου “ενθαρρύνοντας τους χρήστες να μοιράζονται τις πληροφορίες τους εκτός αλυσίδας για τον εαυτό τους, με την πεποίθηση ότι θα διατηρούν την εμπιστευτικότητα”.

 Ο Powell πρόσθεσε ότι το διαβατήριο Sapphire θα πρέπει να εξετάσει την “οικονομική προσιτότητα” ενός δανείου, δηλώνοντας:

 “Μια διεύθυνση μπορεί να είχε ένα μεγάλο ιστορικό αποπληρωμής δανείων $10 χιλιάδων με ανατοκισμό, αλλά πόσο αξιόπιστοι θα ήταν σε ένα δάνειο $250 χιλιάδων; Αυτό είναι κάτι που η Arcx μπορεί να αντιμετωπίσει με την πάροδο του χρόνου με περισσότερα δεδομένα.”

 Όσον αφορά το μέλλον, η Arcx ελπίζει να αξιολογήσει μεμονωμένες βαθμολογίες για μια σειρά κριτηρίων, συμπεριλαμβανομένων της “Βαθμολογίας Airdrop” και της “Βαθμολογίας Απόδοσης Τοκισμού” – τα οποία εκτιμούν την πιθανότητα μιας διεύθυνσης που διατηρείται σε airdropped ή μακροπρόθεσμα τοκισμένα tokens και μια “Βαθμολογία Διακυβέρνησης” που αξιολογεί εάν μια διεύθυνση είναι πιθανό να συμμετάσχει στη διακυβέρνηση εντός της αλυσίδας.

 Το πρωτόκολλο στοχεύει επίσης να παρέχει “Trader Scores” με σκοπό να εξακριβώσει εάν ένας χρήστης χρησιμοποιεί bots για την εκτέλεση συναλλαγών, με την Arcx να προτείνει ότι τα DEXes θα μπορούσαν να προσφέρουν μειωμένα τέλη συναλλαγών σε διευθύνσεις που επαληθεύονται ότι δεν χρησιμοποιούν bots.

 Η Arcx αποκάλυψε επίσης ότι πρόσφατα συγκέντρωσε $1,3 εκατομμύρια από κορυφαίους επενδυτές crypto-νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Dragonfly Capital και Scalar Capital, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που συγκέντρωσε στα $8,2 εκατομμύρια. Ο Tom Schmidt της Dragonfly Capital δήλωσε:

 “Το DeFi πρωτόκολλο σήμερα είναι σαν την Άγρια Δύση. Οι άνθρωποι μπορούν να επενδύσουνε σε οποιοδήποτε τυχαίο πρωτόκολλο, με τους χρήστες να συσσωρεύουν ένα σωρό χρέη στο σύστημα και να μετά να πάνε στο επόμενο πρωτόκολλο. Εάν πρόκειται να οικοδομήσουμε ένα νέο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, θα χρειαστούμε κάτι καλύτερο από τα ψευδώνυμα συστήματα που έχουμε σήμερα.”

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button