Bitcoin

Η PizzaDAO γιορτάζει την Ημέρα Bitcoin Pizza μοιράζοντας 1Μ κομμάτια.

“Προσκαλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει μαζί μας στο πάρτι πίτσας μας”, δήλωσε ο Sam Weinrott.

Γιορτάζοντας την Ημέρα Bitcoin Πίτσας το Σάββατο, μια ομάδα “αγνώστων”, προσφέρει παγκοσμίως ένα εκατομμύριο δωρεάν κομμάτια πίτσας.

Το project, Rare Pizzas της PizzaDAO, χρηματοδοτείτε από την πώληση χιλιάδων Non-Fungible Tokens (NFTs) στο metaverse. Χιλιάδες NFTs πίτσας από πάνω από 300 καλλιτέχνες έχουν πωληθεί για περίπου $1,5 εκατομμύρια από τον Μάρτιο του 2021.

Ο Sam Weinrott, γνωστός και ως “Snackman”, μέλος της ομάδας Rare Pizzas, δήλωσε ότι το project έχει ένα κατάστημα στα Cryptovoxels που πουλάει “εικονικές πίτσες” για να συγκεντρώσει χρήματα και να υποστηρίξει τοπικές πιτσαρίες σε όλο τον κόσμο που έχουν πληγεί από την πανδημία COVID-19.

“Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει πρόβλημα έλλειψης πίτσας, υπάρχει όμως πρόβλημα διανομής πίτσας”, δήλωσε ο Weinrott. “Όποιος θέλει απλά να γιορτάσει τη πίτσα και τα crypto-νομίσματα μπορεί να έρθει μαζί μας. Καλούμε τον κόσμο να έρθει μαζί μας στο πιτσαρία μας.”

Η PizzaDAO αναφέρει ότι βρίσκεται σε περίπου 380 πιτσαρίες σε έξι ηπείρους από τότε που μπήκε για πρώτη φορά στο Clubhouse τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο Weinrott περιέγραψε αυτή την προσπάθεια ως μια “παγκόσμια πώληση πίτσας”, με το 51% των εσόδων να πηγαίνουν σε πιτσαρίες σε όλο τον κόσμο και το υπόλοιπο 49% να πηγαίνει προς την πληρωμή της ομάδας.

Ημέρα Πίτσας Bitcoin

Η Ημέρα Bitcoin Πίτσας τιμά την πρώτη εμπορική συναλλαγή χρησιμοποιώντας το Bitcoin ως νόμισμα. Στις 22 Μαΐου 2010, όταν το Bitcoin ήταν λίγο πάνω από ένα χρόνο σε κυκλοφορία. Ο προγραμματιστής Laszlo Hanyecz χρησιμοποίησε Bitcoin για να αγοράσει δύο πίτσες Papa John για 10.000 BTC. Στη σημερινή τιμή, αυτό το Bitcoin αξίζει περίπου $352,4 εκατομμύρια.

Ο υποστηρικτής του Bitcoin Anthony Pompliano οργανώνει τη δική του προώθηση Bitcoin Pizza, μια αναδυόμενη συνεργασία με 10 ανεξάρτητες πιτσαρίες που θα συγκεντρώσουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά κυρίως δεν δέχονται Bitcoin για πληρωμή. Το Rare Pizzas – με την αποκεντρωμένη αυτόνομη οργάνωσή του (DAO) και την αγκαλιά των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων – μπορεί να είναι η πιο crypto-εγγενής γιορτή του πολυετούς φαινομένου.

Το Rare Pizzas έχει επιστρατεύσει τη βοήθεια της εφαρμογής Slice για να παραδώσουν τις δωρεάν πίτσες.

“Για να εξαργυρώσετε μια δωρεάν πίτσα από την αγαπημένη σας τοπική πιτσαρία, κατεβάστε την εφαρμογή Slice και χρησιμοποιήστε τον κωδικό FREEPIZZADAY στις 22 Μαΐου”, ανέφερε η Slice.

Πηγή: Coindesk

Back to top button