Bitcoin

Το Bitcoin και Ethereum κάτω από το ATH του περασμένου μήνα καθώς η πτώση τους συνεχίζεται

Ακόμα κι αν η Huobi ευθύνεται για τη σημερινή πτώση, η τελευταία εβδομάδα ήταν αρνητική για την crypto αγορά.

Η εκποίηση των crypto-νομισμάτων συνεχίστηκε το απόγευμα της Κυριακής με τα περισσότερα μεγάλα νομίσματα να βυθίζονται κατά 20% έως 30% ή περισσότερο τις τελευταίες 24 ώρες. Το μόνο θετικό με το Bitcoin αυτή τη στιγμή, είναι ότι είναι ακόμη το μεγαλύτερο crypto-νόμισμα βάση κεφαλαιοποίησης, σε σύγκριση, με τη πτώση του 16%. Και το Bitcoin (BTC) και το Ethereum (ETH), το δεύτερο μεγαλύτερο crypto-νόμισμα που έχει πέσει κατά 15%, έχουν χάσει τώρα τη μισή αξία τους από τα υψηλά όλων των εποχών(ATH) που είχαν αγγίξει τον περασμένο μήνα.

  • Στις τελευταίες συναλλαγές, η τιμή του Bitcoin ήταν στα $32.297,15, με πτώση 14,95%. Νωρίτερα το απόγευμα είχε φτάσει στα $31.179,69, εξαλείφοντας τα ετήσια κέρδη. Κατά την ώρα σύνταξης αυτού του άρθρου, το Ethereum ήταν στα $1868,79, σημειώνοντας πτώση 17,8% που νωρίτερα είχε φτάσει και τα $1.733,58. Ακόμα και με τη σημερινή πτώση, το Ethereum εξακολουθεί να έχει αύξηση κατά 159% από την αρχή της χρονιάς έως και σήμερα.
  • Σύμφωνα με τον Nick Mancini, αναλυτή στην πλατφόρμα ανάλυσης crypto-νομισμάτων Trade the Chain, ο συγκεκριμένος λόγος για το σημερινό “λουτρό αίματος” ήταν τα νέα από το ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων Huobi, το οποίο δήλωσε ότι μειώνει ορισμένες από τις επιλογές επένδυσης σε ορισμένες χώρες λόγω της ολοένα και πιο αυστηρής πολιτικής της Κίνας απέναντι στα crypto-νομίσματα.
  • “Αμέσως μετά την είδηση, οι βραχυπρόθεσμες βαθμολογίες συναισθήματος Bitcoin έπεσαν κατακόρυφα σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από τις 19 Μαΐου, ακολουθήθηκε από πτώση της τιμής”, έγραψε ο Mancini.
  • Οι κινήσεις της Huobi οφείλονται στην καταστολή της Κίνας, κάνει να φαίνεται η πολιτική της όλο και πιο αρνητική για τους επενδυτές και τις crypto εταιρίες.
  • Ακόμα κι αν η Huobi ευθύνεται για τη σημερινή πτώση, η τελευταία εβδομάδα ήταν αρνητική για την crypto αγορά. Οι φόβοι για την καταστολή των crypto-νομισμάτων στην Κίνα, οι φόβοι για επερχόμενη ρύθμιση στις ΗΠΑ και την Tesla που γυρίζουν την πλάτη τους στο Bitcoin έχουν “ραπίσει” την αγορά.
  • Οι νέοι επενδυτές στα crypto-νομίσματα, που προσελκύονται από τα τεράστια κέρδη στο χώρο νωρίτερα μέσα στο έτος, είναι τώρα φοβισμένοι από τα γραφήματα τιμών που δεν κινούνται συνεχώς προς τα πάνω και προς τα δεξιά, σύμφωνα με τον Joe DePasquale, Διευθύνοντα Σύμβουλο της BitBull Capital. Δείχνοντας πώς η σειρά των κακών ειδήσεων έχει ταρακουνήσει τους νέους επενδυτές, το ερώτημα αναζήτησης “Πρέπει να πουλήσω το Bitcoin μου;” ανέβηκε στα ύψη στη Google την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το CryptoSlate.
  • Έτσι, η ανακοίνωση της Huobi έφτασε σε ένα κοινό που ήδη περίμενε το χειρότερο και η επίδραση αυτής της αρνητικότητας εντάθηκε από τον συνηθισμένο χαμηλό όγκο που βρέθηκε σε ένα Σαββατοκύριακο, πυροδοτώντας μία εκποίηση μεγάλου όγκου.
  • Στο μέλλον, αρκετοί αναλυτές ανέφεραν ότι βλέπουν τα $30.000 ως ισχυρή στήριξη και χωρίς να γίνουν πολλές ρευστοποιήσεις, η ανάκαμψη είναι πιθανή την επόμενη εβδομάδα.
  • Η ανακοίνωση της Tesla στις 12 Μαΐου ότι δεν θα δέχεται πλέον τα crypto-νομίσματα ως μορφή πληρωμής λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών βοήθησε να πυροδοτηθεί το κύμα πωλήσεων που έχει αποκτήσει δύναμη με κάθε νέα πηγή ανησυχίας. Στην πορεία, όλα τα κέρδη στην τιμή του Bitcoin που η Tesla βοήθησε να τροφοδοτήσει με την ανακοίνωσή της στις 8 Φεβρουαρίου ότι είχε αγοράσει $1,5 δισεκατομμύρια σε Bitcoin για τον ισολογισμό της έχουν πλέον χαθεί.
  • Για όσους απολαμβάνουν την χαιρεκακία, η  Tesla έχει παγιδευτεί στη “χιονόμπαλα” που βοήθησε να δημιουργηθεί. Σύμφωνα με το πρόσφατο άρθρο στο Fortune, η Tesla έκανε μια επένδυση του ύψους $1,5 δισεκατομμυρίων στο Bitcoin,  πιθανότατα περίπου $34.700 το κομμάτι. Στο Q1 της εταιρείας, το απόθεμα Bitcoin της Tesla ήταν το μέρος με τις καλύτερες επιδόσεις στην επιχείρηση της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τώρα, αν δεν υπάρξει ανάκαμψη της τιμής του Bitcoin από τώρα μέχρι την 1η Ιουλίου, οι μέτοχοι της Tesla θα πρέπει να προετοιμαστούν για απομείωση στην έκθεση των κερδών της εταιρείας για το 2ο τρίμηνο.
  • Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει να εξηγήσει το χθεσινό  σχόλιο από τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας Elon Musk, ο οποίος απαντούσε σε ένα tweet ρωτώντας, “Elon τι πιστεύεις για τους μικρο επενδυτές που είναι θυμωμένοι μαζί σου για τα crypto-νομίσματα.” Ο Musk απάντησε: “Η πραγματική μάχη είναι μεταξύ των fiat νομισμάτων και των crypto. Προσωπικά, υποστηρίζω το δεύτερο.”

Πηγή: Coindesk

Back to top button