Bitcoin

Η Gemini των αδερφών Winklevoss αγοράζει πιστώσεις άνθρακα για να μειώσει το αποτύπωμα CO2 του Bitcoin

Η Gemini έχει συνεργαστεί με έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την αγορά αδειών άνθρακα από εταιρίες που συσχετίζονται με την κυβέρνηση, για τη διαγραφή τους από την κυκλοφορία.

Η Gemini, ένα σημαντικό ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων που ιδρύθηκε από τον Cameron και τον Tyler Winklevoss, ανταποκρίνεται στο περιβαλλοντικό ζήτημα του Bitcoin (BTC) αγοράζοντας πιστώσεις άνθρακα.

Την Πέμπτη, η εταιρεία ανακοίνωσε τη μακροπρόθεσμη πρωτοβουλία της να ενσωματώσει μέτρα που έχουν επίγνωση του κλίματος στις δραστηριότητές της, εγκαινιάζοντας μια συνεργασία με την Climate Vault, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Gemini σχεδιάζει να αγοράσει πιστώσεις άνθρακα που φτάνουν σχεδόν 350.000 μετρικούς τόνους άνθρακα, για να αντισταθμίσει τη μη ανανεώσιμη ενέργεια που καταναλώνεται από τους Bitcoin miners και να βοηθήσει στην απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα στο δίκτυο Bitcoin των miners.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρική σχέση θα έχει την αγορά αδειών άνθρακα από την Κυβέρνηση απευθείας από τις αγορές cap-and-trade που σχετίζονται με την κυβέρνηση και θα τις διαγράψει από την κυκλοφορία. Με αυτόν τον τρόπο, η Gemini εμποδίζει άλλους παράγοντες της αγοράς να χρησιμοποιούν αυτές τις πιστώσεις άνθρακα για να εκπέμπουν CO2 και ως εκ τούτου, μειώνει τη συνολική προσφορά αδειών άνθρακα. Σύμφωνα με την Gemini, η επακόλουθη μείωση των επιτρεπόμενων εκπομπών ισοδυναμεί με σχεδόν 1 δισεκατομμύριο μίλια που οδηγείται από 1 επιβατικό αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Gemini, θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Climate Vault, σε μια εκστρατεία για τη μείωση και συνεπώς να εξαλείψει τις εκπομπές άνθρακα του Bitcoin. Η Gemini έχει επίσης διαθέσει $1 εκατομμύριο μέσω του Ταμείου Ευκαιριών της Gemini για την υποστήριξη εταιρειών και έργων που επικεντρώνονται στη βιωσιμότητα στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει επίγνωση του περιβάλλοντος, Gemini Green.

«Καθώς το Bitcoin αναδεικνύεται ως κυρίαρχη αποθήκευση αξίας, είναι επιτακτική ανάγκη να ενσωματώσουμε τη βιωσιμότητα για τις μελλοντικές γενιές. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Climate Vault για να αντισταθμίσουμε την έκθεσή μας σε μη ανανεώσιμες εξορύξεις και να συμβάλουμε στην απαλλαγή του Bitcoin από το αποτύπωμα άνθρακα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gemini Tyler Winklevoss.

Νωρίτερα τον Ιούνιο, το hedge fund One River Digital, επικεντρωμένο στα crypto-νομίσματα, δήλωσε ότι πάνω από το 75% των περιουσιακών στοιχείων του ιδιωτικού ταμείου του Bitcoin, δεσμεύθηκε να μετατοπιστεί στη νέα κατηγορία μετοχών του ουδέτερου άνθρακα σε μια κίνηση αντιστάθμισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Bitcoin.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button