Ethereum

Το ETH 2.0 συνεχίζει να απορροφά το μερίδιο των ETH συμβολαίων

Το μερίδιο των συμβολαίων που συμπεριλήφθηκαν για το ETH 2.0 τώρα υπερβένει το 5% του συνολικού ποσού κυκλοφορίας του Ethereum.

Σύμφωνα με το δημοσιευμένο tweet, 179.480 με 5.880.962 ETH βρίσκονται ήδη στην κατάθεση του νέου συμβολαίου. Πρόκειται για περίπου $11,5 δισεκατομμύρια στην τιμή των $1.969, ή το 5,05% της συνολικής προσφοράς του ETH. Και αυτός ο αριθμός αυξάνεται αργά αλλά σταθερά. Παράλληλα, ο αριθμός των ενεργών επικυρωτών ξεπέρασε τις 170.000. Η ημερήσια αύξηση των νέων επικυρωτών είναι περίπου 847. Η ουρά ανέρχεται σήμερα σε 5.654.

Όπως είναι γνωστό, το Ethereum μεταβαίνει από τον υπάρχοντα αλγόριθμο Proof-of-Work (PoW) στο proof-of-stake (PoS) με την αναβάθμιση 2.0. Το σύστημα PoS είναι γνωστό ότι είναι κάπως πιο κλιμακούμενο και πιο αποτελεσματικό από το σύστημα PoW. Ο αλγόριθμος Proof-of-Stake επιτρέπει την αποτελεσματικότερη επιβεβαίωση των block και απαιτεί από τους επικυρωτές να διατηρούν το Ethereum αντί να πραγματοποιούν μια συναλλαγή. Για να συμμετέχουν στο staking και να έχουν καθορισμένη απόδοση για το αντίστοιχο περιουσιακό στοιχείο, πρέπει κίολας να το κλειδώσουν. Σε αυτό το πλαίσιο, οι επενδυτές κλειδώνουν τα Ethereum τους σε έξυπνα συμβόλαια.

Από τώρα, το ETH 2.0 βρίσκεται στην πρώτη του φάση, που ονομάζεται “Φάση 0”. Για να ξεκινήσει αρχικά στα τέλη του 2020, το δίκτυο απαίτησε περισσότερους από 16.000 επικυρωτές και 500.000 ETH. Αρχικά, τα μέλη της κοινότητας φάνηκαν απρόθυμα να κλειδώσουν τα νομίσματά τους, που το ελάχιστο όριο υπερέβη λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας.

Από τότε, ωστόσο, οι εισροές του ETH στο staking ETH 2.0 συμβόλαιο έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Πηγή: u.today

Back to top button