Business ειδήσεις

Η παράξενη αυτοκτονία του John McAfee οδηγεί σε μια ακόμα πιο παράξενη θεωρία συνωμοσίας

Αυτοκτόνησε ο John McAfee; Μερικοί άνθρωποι δεν το πιστεύουν πραγματικά… Εδώ είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες θεωρίες συνωμοσίας για την αυτοκτονία του.

Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για τον κόσμο των crypto. Για καλό ή για κακό, ο John McAfee, μια από τις πιο εκκεντρικές, παράξενες και ισχυρές προσωπικότητες του οικοσυστήματος, αποχαιρέτησε τον φυσικό κόσμο με έναν όχι λιγότερο εκκεντρικό, παράξενο και αμφιλεγόμενο τρόπο: Αυτοκτόνησε κρεμασμένος από ένα σχοινί στη φυλακή του ώρες αφότου έμαθε ότι το ισπανικό δικαστικό σύστημα είχε εγκρίνει την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η είδηση ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον δικηγόρο του και αργότερα επιβεβαιώθηκε από την κυβέρνηση της Καταλονίας, την περιοχή της Ισπανίας όπου φυλακίστηκε ο McAfee.

Όλα δείχνουν ότι θα μπορούσε να είναι ένας θάνατος από αυτοκτονία.

Αμέσως μετά την είδηση, η κοινότητα του Crypto Twitter μοιράστηκε γρήγορα το σοκ τους. Κάποιοι σεβάστηκαν, άλλοι επέκριναν… και άλλοι αμφισβήτησαν όλα όσα συνέβησαν.

Μην εμπιστεύεστε…

Η συνωμοσία ήταν εύκολο να φανταστεί κανείς, δεδομένου του ιστορικού του McAfee. Αρκετοί influencers των crypto-νομισμάτων άρχισαν να προσπαθούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να κατανοήσουν τι συνέβη. Βασίστηκαν σε αρκετά tweets από τον McAfee ισχυριζόμενοι ότι δεν θα αυτοκτονούσε ποτέ, ότι απειλούνταν και ότι γνώριζε κάποια μυστικά που οι ελίτ έπρεπε να σιωπήσουν.

Αλλά κάτι που τρέλανε το μυαλό όλων ήταν μια φωτογραφία που ανέβηκε μετά τη σφαγή στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram. Ένα μαύρο γράμμα Q, πιθανώς δείχνοντας το κίνημα QAnon, αν και χωρίς εξήγηση.

Πηγή: Instagram

Το QAnon, ή απλά Q, είναι ένα κίνημα συνωμοσίας που ισχυρίζεται ότι μια ομάδα σατανικών παιδόφιλων κυριαρχούν στην κυβέρνηση και τις ελίτ των μέσων ενημέρωσης. Οι οπαδοί του ισχυρίστηκαν ότι ο πρώην πρόεδρος Donald Trump διεξάγει μάχη για να καταστρέψει αυτή την ομάδα.

Το κίνημα απέκτησε δυναμική με τη σύλληψη του Harvey Epstein με κατηγορίες για σεξουαλικών εγκλημάτων. Οι ύποπτες αιτίες της αμφιλεγόμενης αυτοκτονίας του πριν από την κατάθεσή του ενέτειναν περαιτέρω τις υποψίες ότι είχε δολοφονηθεί για να σωπάσει.

Το σύνθημα «Ο Epstein δεν αυτοκτόνησε» έγινε viral και εξακολουθεί να παρατηρείται όταν γίνονται αναφορές σε διεφθαρμένες κυβερνητικές πρακτικές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και, φυσικά, ο McAfee είχε ένα ή δύο πράγματα να πει γι ‘αυτό. Επεσήμανε ομοιότητες μεταξύ της υπόθεσής του και του Harvey Epstein πολλές φορές και διαβεβαίωσε ότι είχε πολλά μυστικά που η κυβέρνηση ήθελε να κρύψει. Αν οι ισχυρισμοί του είναι αληθινοί και το QAnon post σημαίνει κάτι, θα μπορούσαμε σύντομα να μάθουμε τι ήξερε.

“Ο McAfee δεν αυτοκτόνησε”

Ένας χρήστης του Twitter προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον διαχειριστή του αμφιλεγόμενου δεξιού ειδησεογραφικού ιστότοπου Zero Hedge και να τον συστήσει σε έναν Ισπανό δημοσιογράφο που ισχυρίζεται ότι έχει ηχογραφήσεις βίντεο και αναφέρει ότι ο Joe Biden φέρεται να συνεργάστηκε με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Pedro Sanchez, για να σκηνοθετήσει την αυτοκτονία του McAfee.

Ο MMCrypto, trader crypto-νομισμάτων, αμφισβήτησε επίσης την αυτοκτονία του McAfee. Μοιράστηκε ένα tweet από τον McAfee στο οποίο διαβεβαίωσε ότι αν εμφανιζόταν νεκρός, δεν θα ήταν από δική του απόφαση και όλα θα μπορούσαν να είναι ένα σκηνικό “α λα Epstein”.

Ο Podcaster Peter McCormack ανάρτησε στο Twitter την φράση “$WHACKD” σε σχέση με ένα άλλο tweet του McAfee που δείχνει ένα τατουάζ ως υπενθύμιση ότι δεν θα αυτοκτονούσε ποτέ παρά τις απειλές από αμερικανούς αξιωματούχους.

Επίσης, ο Kim Dotcom, ο άνθρωπος πίσω από Mega.nz και ενεργό υποστηρικτή του Bitcoin Cash, ισχυρίστηκε ότι συνεργαζόταν με τον McAfee σε μια πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της κυβερνητικής παρακολούθησης λίγο πριν από τα τραγικά νέα.

Και ο καθηγητής οικονομικών Vladislav Ginko μοιράστηκε επίσης αρκετά tweets προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ο McAfee και η οικογένειά του να υποφέρουν από θανάτους που προκλήθηκαν από το USAMRIID, το επικεφαλής εργαστήριο του Υπουργείου Άμυνας (DoD) για ιατρική, βιολογική αμυντική έρευνα.

Μέχρι στιγμής, καμία επίσημη αυτοψία δεν έχει δείξει την αιτία θανάτου του. Εν τω μεταξύ, οι θεωρίες θα συνεχίσουν να αναδύονται. Αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο όλοι, συνωμοσιολόγοι ή όχι, μπορούν να συμφωνήσουν, είναι ότι ο John McAfee έζησε το δικό του δρόμο μέχρι το τέλος.

Πηγή: Cryptopotato

Back to top button