Bitcoin

Η Παγκόσμια Τράπεζα απέρριψε το αίτημα του Ελ Σαλβαδόρ για τεχνική βοήθεια με το Bitcoin

Η Παγκόσμια Τράπεζα απέρριψε το αίτημα για βοήθεια του Ελ Σαλβαδόρ για την εφαρμογή του Bitcoin ως νόμιμο χρήμα της χώρας, επικαλούμενη περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Η Παγκόσμια Τράπεζα απέρριψε το αίτημα του Ελ Σαλβαδόρ να βοηθήσει τη χώρα στην εφαρμογή του Bitcoin (BTC) ως νόμιμο χρήμα στην εθνική οικονομία της.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters την Τετάρτη, η τράπεζα, η οποία είναι ένα διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που προσφέρει επιχορηγήσεις και δάνεια σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, δήλωσε ότι “έχει δεσμευθεί να βοηθήσει το Ελ Σαλβαδόρ” για τη νομισματική διαφάνεια και τη ρυθμιστική διαδικασία.

 «Ενώ η κυβέρνηση μας προσέγγισε για βοήθεια στο Bitcon, αυτό δεν είναι κάτι που η Παγκόσμια Τράπεζα μπορεί να υποστηρίξει δεδομένων των ελλείψεων περιβάλλοντος και διαφάνειας», δήλωσε εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας μέσω email.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών του Σαλβαδόρ Αλεχάντρο Ζελάια δήλωσε ότι η χώρα του προσέγγισε την τράπεζα για τεχνική βοήθεια προκειμένου να εφαρμόσει το Bitcoin παράλληλα με το αμερικανικό δολάριο, σύμφωνα με την έκθεση.

Το Ελ Σαλβαδόρ αναγνώρισε επίσημα το crypto-νόμισμα ως νόμιμο χρήμα νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν ο Πρόεδρος Νατζίμπ Μπουκέλε πρότεινε νομοσχέδιο το οποίο τελικά ψηφίστηκε μέσω υπεροχής στο νομοθετικό σώμα της χώρας.

Πηγή: Coindesk

Back to top button