Business ειδήσεις

Η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ μελετάει τα CBDC

Η κεντρική τράπεζα του Χονγκ Κονγκ στοχεύει να “θωρακίσει στο μέλλον” το χρηματοοικονομικό κέντρο για την ανάπτυξη των CBDCs στο πλαίσιο της στρατηγικής της “Fintech 2025”.

Η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ (HKMA) πρόκειται να ξεκινήσει μελέτη σχετικά με τις περιπτώσεις χρήσης ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC).

  • Η κεντρική τράπεζα του Χονγκ Κονγκ έχει ως στόχο να “θωρακίσει στο μέλλον” το χρηματοοικονομικό κέντρο για την ανάπτυξη των CBDCs στο πλαίσιο της στρατηγικής της “Fintech 2025”, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη.
  • Η HKMA συνεργάζεται με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών για την έρευνα των CBDCs λιανικής.
  • Θα μελετήσει τώρα τα οφέλη και τους κινδύνους ενός λιανικού ψηφιακού δολαρίου Χονγκ Κονγκ, ή “e-HKD”.
  • Σύμφωνα με το CBDC, το “λιανικό εμπόριο” αναφέρεται σε ένα ψηφιακό νόμισμα που εκδίδεται σε καταναλωτές και επιχειρήσεις απευθείας από την κεντρική τράπεζα χωρίς εμπορικές τράπεζες ή άλλες οντότητες ως μεσάζοντες. Με αυτή την έννοια, θα ήταν συγκρίσιμο με τα ψηφιακά μετρητά.
  • “Η HKMA θα συνεχίσει επίσης να συνεργάζεται με τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας για την υποστήριξη των τεχνικών δοκιμών του e-CNY στο Χονγκ Κονγκ με σκοπό την παροχή ενός βολικού μέσου διασυνοριακών πληρωμών τόσο για τους κατοίκους εσωτερικού όσο και για τους κατοίκους της ηπειρωτικής χώρας”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Πηγή: Coindesk

Back to top button