Business ειδήσεις

Η Κεντρική Τράπεζα της Σιγκαπούρης και η IMF ξεκινούν μία παγκόσμια πρόκληση για CBDC λύσεις

Η Νομισματική Αρχή της “Παγκόσμιας CBDC Πρόκλησης” της Σιγκαπούρης θα υποστηρίζεται από τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας της Amazon, τη Mastercard, την Hyperledger και άλλους.

Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS)( Ore Huiying/Bloomberg via Getty Images)

Η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS) συνεργάστηκε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF), την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους για να ξεκινήσει έναν διαγωνισμό όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να αντιμετωπίσουν 12 ανεπίλυτες προκλήσεις που θέτουν τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών (CBDCs).

  • “Μπορεί ένα λιανικό σύστημα CBDC να ενσωματωθεί με πρόσθετες λειτουργίες πέρα από μια βασική μεταφορά αξίας χωρίς να απαιτείται από τους χρήστες να χρησιμοποιούν smartphones;” ρωτά η πρώτη πρόκληση.
  • Ο διαγωνισμός θα υποστηρίζεται από τις Υπηρεσίες Web της Amazon, τη Mastercard, την πλατφόρμα πληρωμών Partior, τον προγραμματιστή λογισμικού blockchain R3 και το έργο blockchain Hyperledger.
  • Η MAS δήλωσε τη Δευτέρα ότι η προσπάθεια υποστηρίζεται επίσης από την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης, το Ταμείο Ανάπτυξης Κεφαλαίων των Ηνωμένων Εθνών και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD).
  • Εκτιμάται ότι το 80% των κεντρικών τραπεζών διερευνούν ενεργά περιπτώσεις χρήσης γύρω από τα CBDCs και πολλές αντιμετωπίζουν προκλήσεις σχετικά με την πολιτική, την ιδιωτικότητα και την τεχνολογία.
  • Οι φιναλίστ θα έχουν την ευκαιρία να ρίξουν τις ιδέες τους κατά τη διάρκεια μιας ημέρας επίδειξης που θα πραγματοποιηθεί στο φετινό Φεστιβάλ FinTech της Σιγκαπούρης το Νοέμβριο.
  • Η MAS αναφέρει ότι θα επιλεγούν έως και τρεις νικητές, με τον καθένα να λαμβάνει S$50.000 ($37.193) σε χρηματικά έπαθλα, μέχρι και 15 φιναλίστ να λάβουν καθοδήγηση και πρόσβαση στο APIX sandbox ψηφιακού νομίσματος.
  • Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλουν αίτηση εδώ.

Πηγή: Coindesk

Back to top button