Blockchain ειδήσεις

Αυστριακή εταιρεία τεχνολογίας blockchain χτίζει πλατφόρμα για την μετατροπή ηλιακής ενέργειας σε token

Η πλατφόρμα επικυρώνει την παραγωγή περιουσιακών στοιχείων ηλιακών πάνελ και επιτρέπει στους πελάτες να πληρώνουν λογαριασμούς σύμφωνα με την παραγόμενη ενέργεια.

Μια εταιρεία τεχνολογίας blockchain με έδρα τη Βιέννη, έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα για τους καταναλωτές να επενδύσουν σε ενέργεια που παράγεται από ηλιακή ενέργεια μέσω tokenization(μετατροπή σε token).

  • Η Riddle&Code Energy Solutions συνεργάστηκε με τον Αυστριακό πάροχο ενέργειας Wien Energie για την κατασκευή του MyPower, σύμφωνα με ανακοίνωση της τη Δευτέρα.
  • Η MyPower συμβολαιοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία ηλιακών συλλεκτών, επιτρέποντας στους πελάτες να αγοράζουν μετοχές της αυστριακής βιομηχανίας ηλιακής ενέργειας.
  • Στα πρώτα στάδια του έργου, ένας περιορισμένος αριθμός πελατών αγόρασε μετοχές σε μια μικρή μονάδα ηλιακών συλλεκτών, για την οποία έλαβαν tokens με βάση την ενέργεια που παρήγαγε η μονάδα.
  • Οι χρήστες μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τα token για να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Το έργο έχει μετατρέψει τους χρήστες του από “καταναλωτές σε προσωρινούς”, σύμφωνα με τον Michael Strebl, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Wien Energie.

Πηγή: Coindesk

Back to top button