Business ειδήσεις

Ανασκόπηση της προηγούμενης εβδομαδας (10-16 Μαΐου)

Η Φορολογική Αρχή της Αργεντινής διατάζει τα ανταλλακτήρια crypto-νομισμάτων να υποβάλλουν πληροφορίες σχετικά με τις συναλλαγές τους

Η υιοθέτηση των crypto-νομισμάτων ήταν μια υγιής πρωτοβουλία της Αργεντινής, με τους πολίτες να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους αποθήκευσης πλούτου εν μέσω των οικονομικών δεινών της χώρας.

Η φορολογική αρχή της Αργεντινής διέταξε τα ανταλλακτήρια crypto-νομισμάτων να υποβάλλουν τα δεδομένα συναλλαγών των πελατών τους σε μηνιαίες αναφορές.

  • Τα ανταλλακτήρια πρέπει να απαριθμήσουν όλους τους λογαριασμούς και να αναφέρουν τους πελάτες, καθώς και τα έσοδα, τα έξοδα και το μηνιαίο υπόλοιπο των λογαριασμών που τηρούνται, ανέφερε η εφημερίδα Bae Negocios.
  • Οι πληροφορίες θα πρέπει να κατατίθενται για κάθε μήνα μέχρι και τις 15 του επόμενου μήνα.
  • Η υιοθέτηση των crypto-νομισμάτων ήταν μια υγιής κίνηση στην Αργεντινή. Το Ripio, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια της χώρας, έκλεισε το 2020 με πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες και με 400.000 μέχρι στιγμής το 2021.
  • Τα οικονομικά δεινά της χώρας, που απορρέουν από το χρέος, τον πληθωρισμό και τον COVID-19, έχουν οδηγήσει τους πολίτες της να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους αποθήκευσης πλούτου.

Πηγή: Coindesk

Ο Vitalik Buterin προτείνει το Uniswap να ενταχθεί σε oracle αλυσίδα

“Το UNI είναι σε εξαιρετική θέση για να μετατραπεί σε oracle“, δήλωσε ο Buterin, σύμφωνα με την αποκεντρωμένη τιμολόγηση της oracle των stablecoins.

Το εγγενές token UNI της Uniswap μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη χρησιμότητά του, καθιστώντας μια oracle τιμολόγηση για stablecoins, σύμφωνα με τον συνιδρυτή του Ethereum, Vitalik Buterin.

Η πρόταση του Vitalik που υποβλήθηκε στην πλατφόρμα διακυβέρνησης του Uniswap, είπε ότι μια επιτυχημένη αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, ή DeFi, που αυτό το οικοσύστημα βασίζεται σε ένα “εξαιρετικά ασφαλές oracle τιμολόγησης”, σημειώνοντας ότι τα αλγοριθμικά stablecoins, τα συνθετικά περιουσιακά στοιχεία και τα εξασφαλισμένα δάνεια εξαρτώνται όλα από oracle. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι το Uniswap δεν συγκαταλέγεται επί του παρόντος στην αλυσίδα της oracle στην τιμολόγηση των ERC-20 token.

“Αυτό είναι ένα πρόβλημα”, εξήγησε ο Buterin, προσθέτοντας ότι “Τα αλγοριθμικά stablecoins χρειάζονται μια αλυσίδα oracle για να είναι σε θέση να λειτουργήσουν οι τιμές του ETH/ USD και χρειάζονται συγκεκριμένα μια αλυσίδα oracle για το περιουσιακό στοιχείο εκτός αλυσίδας, και όχι οποιαδήποτε συγκεκριμένη ενεργοποίηση στην αλυσίδα του USD”.

Η πρότασή του:

“Συνιστώ η Uniswap και το UNI token να παρέμβουν και να ενταχθούν σε μια τέτοια αλυσίδα oracle (π.χ. μοντέλο μετά το σχεδιασμό Augur ή UMA), ειδικευμένη στην παροχή δεδομένων και τιμών που είναι ισχυρά και εξαιρετικά δαπανηρό να διαχειριστεί.

“Παρόλο που το Chainlink χρησιμοποιείται από πολλά έργα, η κορυφαία πάροχος oracle, θα εξυπηρετηθεί καλύτερα με μια “πιο μινιμαλιστική εναλλακτική λύση που επικεντρώνεται περισσότερο στη βελτιστοποίηση των κινήτρων και στη μεγιστοποίηση του κόστους”. Το UNI βρίσκεται σε προνομιακή θέση για να συμπληρώσει το Chainlink, ανέφερε.

Η Uniswap αποφέρει αξία για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων και η κεφαλαιοποίησή της. Όπως σημείωσε ο Buterin, η Uniswap και το Chainlink είναι τα δύο μεγαλύτερα έργα που βασίζονται στην αλυσίδα του Ethereum. Είναι ενδιαφέρον ότι η Uniswap μόλις πρόσφατα ξεπέρασε το Chainlink ως το μεγαλύτερο DeFi πρωτόκολλο, με συνολική κεφαλαιοποίηση αγοράς ύψους $22 δισεκατομμυρίων για το UNI, ενώ το LINK, αποτιμάται στα $20,1 δισεκατομμύρια.

Υποστηρίζοντας τις τιμές της oracle και, ως εκ τούτου, ένα πιο ισχυρό οικοσύστημα stablecoin, η Uniswap θα ήταν σε καλύτερη θέση να παράγει πολύ υψηλότερα έσοδα μέσω των τελών των συναλλαγών της. “Εάν αρχίσουμε επίσης να βλέπουμε τον μεγάλο όγκο και τα ισχυρά συνθετικά περιουσιακά στοιχεία να εμφανίζονται στην αλυσίδα, τότε αυτό θα ήταν ακόμα πιο πολύτιμο για τη Uniswap”, δήλωσε ο Buterin.

Η πρόταση του Buterin έχει λάβει πάνω από 11.600 προβολές και 50 απαντήσεις κατά τη στιγμή της δημοσίευσης.

Πηγή: Cointelegraph

Η Coinbase φτάνει στην #1 θέση και ξεπερνά το TikTok στο Apple App Store

Η εφαρμογή συναλλαγών έγινε διαθέσιμη για πρώτη φορά στο Apple App Store το 2014.

Η εφαρμογή της Coinbase για κινητά του μεγάλου ανταλλακτηρίου crypto-νομισμάτων βρίσκεται τώρα στην κορυφή των charts για το Apple App Store των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη λίστα των κορυφαίων γραφημάτων στο Apple App Store, η Coinbase είναι επί του παρόντος η δημοφιλέστερη εφαρμογή στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπροστά από το TikTok, το YouTube, το Facebook, το Instagram και την εφαρμογή συναλλαγών Robinhood. Το Cash App, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν χρήματα και να αγοράζουν Bitcoin (BTC), βρίσκεται στη θέση #12 κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, ενώ οι εφαρμογές της Binance και της Trust βρίσκονται σε #16 και #17, αντίστοιχα.

Η εφαρμογή της Coinbase ήταν κοντά στην κορυφή του App Store της Apple τον περασμένο μήνα, ακριβώς πίσω από τη Robinhood που βρισκόταν στην πρώτη θέση. Ωστόσο, από τον Απρίλιο που η εταιρεία άρχισε να διαπραγματεύεται τις μετοχές της δημόσια στον Nasdaq, φαίνεται να έχει αυξηθεί η ζήτηση από το κοινό, οδηγώντας ενδεχομένως και στην αύξηση του αριθμού των χρηστών της σε desktops και κινητές συσκευές. Το ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων συνεργάζεται επίσης από τότε με τον κολοσσό δημοπρασιών Sotheby’s για τη διευκόλυνση των πληρωμών crypto-νομισμάτων.

Αντίθετα, οι νομοθέτες των ΗΠΑ ενδέχεται να εξακολουθούν να έχουν την προσοχή τους στη Robinhood μετά από ισχυρισμούς για χειραγώγηση της αγοράς από την εφαρμογή συναλλαγών καθώς και από μεγάλα hedge funds ως απάντηση στην ανατροπή του σορταρίσματος των μετοχών της GameStop από τους Redditors και άλλους νωρίτερα αυτό το έτος. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών πραγματοποίησε την τρίτη και σύμφωνα με πληροφορίες, τελική ακρόασή της σχετικά με τη διαμάχη σχετικά με το σορτάρισμα των μετοχών της GameStop, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Robinhood Vlad Tenev μίλησε στην πρώτη ακρόαση το Φεβρουάριο.

Η εφαρμογή συναλλαγών της Coinbase ξεκίνησε στο Apple App Store το 2014 και είχε περίπου 2 εκατομμύρια λήψεις τον Απρίλιο σύμφωνα με δεδομένα από τον ιστότοπο ανάλυσης SensorTower.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button