Ethereum

Ο δημιουργός του Ethereum κάνει δωρεά $1 δισεκατομμύριο σε meme crypto-νομίσματα στην Ινδία να καταπολεμήσει τον COVID-19

Ο Vitalik Buterin δώρισε crypto-νομίσματα αξίας $1,5 δισεκατομμυρίων σε διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου $1 δισεκατομμυρίου σε ένα ταμείο ανακούφισης κατά του covid-19 στην Ινδία, την Τετάρτη σε μια από τις μεγαλύτερες ατομικές προσπάθειες φιλανθρωπίας.

Ή τουλάχιστον αυτή ήταν η αξία των crypto-νομισμάτων – πολλά από τα οποία έχουν θέμα σκύλους – όταν έκανε τη δωρεά.

Ο Buterin, ο δημιουργός του Ethereum, μετέφερε 500 ETH και πάνω από 50 τρισεκατομμύρια SHIB (Shiba Inu), ένα meme νόμισμα, αξίας περίπου $1,14 δισεκατομμυρίων κατά τη στιγμή της συναλλαγής, στο Ινδικό Ταμείο Ανακούφισης COVID-Crypto.

Η συναλλαγή προκάλεσε πανικό σε ορισμένους επενδυτές, συμβάλλοντας σε πτώση πάνω από 35% της τιμής του SHIB την Τετάρτη — και η αξία του εξακολουθεί να παρουσιάζει διακυμάνσεις.

Shib, που πήρε το όνομά του από Shiba Inu, και Dogelon Mars (ELON), ένα άλλο meme νόμισμα που δώρισε ο Buterin την Τετάρτη, είναι εναλλακτικά crypto-νομίσματα που έχουν εκραγεί σε δημοτικότητα τους τελευταίους μήνες. Το SHIB είναι ένα αστείο για το Dogecoin, το οποίο δημιουργήθηκε από μόνο του ως αστείο.

Η SHIB έχει φλερτάρει με επιτυχία τους ιδιώτες επενδυτές στην Κίνα και σε άλλες αγορές μετά τις πρόσφατες εξώσεις του crypto-νομίσματος Dogecoin. Έχει καταφέρει να συγκεντρώσει επενδύσεις αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων (USD) τις τελευταίες ημέρες πριν από το δυστύχημα της Τετάρτης.

Η διακύμανση της τιμής του SHIB τον τελευταίο μήνα. (CoinMarketCap)

Οι σκοπός που υποστηρίζει ο Buterin δεν είναι αστείο και η αστάθεια των meme νομισμάτων θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερη ρευστότητα, στο ταμείο ανακούφισης.

Η δωρεά του Buterin των meme νομισμάτων με θέμα τους σκύλους — τα οποία του στάλθηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή στην αρχή — συμβαινει την ώρα που η Ινδία αντιμετωπίζει μια αύξηση στα κρούσματα από τον κορωνοϊό.

Ο Sandeep Nailwal, συνιδρυτής του οργανισμού του Polygon και ο οποίος συγκάλεσε το ινδικό ταμείο ανακούφισης, διαβεβαίωσε αργά την Τετάρτη τους ανθρώπους ότι δεν θα κάνει τίποτα που να βλάψει “οποιαδήποτε κοινότητα ειδικά την κοινότητα λιανικής που εμπλέκεται με το SHIB”.

Το ταμείο ανακούφισης, το οποίο μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει τα κονδύλια της προηγούμενης δωρεάς για να στείλει φιάλες οξυγόνου και άλλες ιατρικές προμήθειες σε ινδικά νοσοκομεία, δήλωσε ότι σκοπεύει να κάνει μια “προσεκτική εκκαθάριση” για να εκπληρώσει τους στόχους του. “Αποφασίσαμε να μετατρέψουμε τη δωρεά μακροπρόθεσμα”, έγραψε η επίσημη σελίδα του ταμείου στο Twitter.

Ο Buterin, ο οποίος έγινε ο νεότερος crypto δισεκατομμυριούχος σε ηλικία 27 ετών νωρίτερα αυτό το μήνα, μετέφερε επίσης Ethereum και Dogelon Mars (ELON) αξίας $336 εκατομμυρίων στο Ίδρυμα Methuselah, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει τις προσπάθειες για μηχανική ιστών και θεραπείες αναγεννητικής ιατρικής και πάνω από 13.000 ETH στο Givewell, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εργάζεται για την επιμέλεια των καλύτερων φιλανθρωπικών οργανώσεων σε όλο τον κόσμο. Ο Buterin δώρισε επίσης στην Κοινότητα Gitcoin, στο MIRI και στο Ινστιτούτο Charter Cities.

Η Ινδία έχει αναφέρει πάνω από 350.000 ημερήσια κρούσματα και πάνω από 3.500 θανάτους τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το δεύτερο κύμα κορωνοϊού έχει κατακλύσει το σύστημα υγείας του έθνους της Νότιας Ασίας, αφήνοντας αμέτρητους ανθρώπους να αγωνιστούν για νοσοκομειακά κρεβάτια, ιατρικό οξυγόνο και άλλες προμήθειες.

Αρκετοί επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένου του Balaji Srinivasan, έχουν δωρίσει στο Ταμείο Ανακούφισης Crypto-νομισμάτων της Ινδίας, το οποίο διατηρεί αρχείο καταγραφής όλων των δωρεών. Ο ίδιος ο Buterin είχε δωρίσει περίπου $600.000 σε Ethereum για την υποστήριξη του ταμείου τον περασμένο μήνα.

Δεκάδες ιδρυτές νεοσύστατων επιχειρήσεων, επενδυτές και τεχνολογικοί γίγαντες έχουν ενωθεί για να βοηθήσουν την Ινδία να αντιμετωπίσει την πανδημία τις τελευταίες εβδομάδες.

Πηγή: Techcrunch

Back to top button