Business ειδήσεις

Ανασκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας (29-4 Απριλίου)

Η Visa σχεδιάζει να επιτρέψει στους συνεργάτες να κανονίσουν συναλλαγές fiat με κρύπτο

Στην ανακοίνωση της, τη Δευτέρα 29Μαρτίου, η Visa ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με την πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων και τον εκδότη καρτών Crypto.com να προσφέρει ένα σύστημα διακανονισμού κρυπτονομισμάτων για συναλλαγές fiat αργότερα αυτό το έτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνεργάτες της Visa θα μπορούν να ανταλλάσσουν κέρματα USD (USDC) μέσω του δικτύου πληρωμών της πιστωτικής κάρτας για να εκκαθαρίζουν συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε νόμισμα fiat.

Η εταιρεία δήλωσε ότι στοχεύει να καταστήσει αυτό το σύστημα διαθέσιμο σε εταιρείες Fintech και νεοφυείς τράπεζες που ασχολούνται με κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin (BTC), Ether (ETH) και USDC. Η VISA αναφερει πως καθημερινά συναλλάσσονται “δισεκατομμύρια δολάρια” σε fiat νόμισμα στην εκκαθάριση και τον διακανονισμό συναλλαγών.

Πηγή: Cointelegraph

Το 90% της εξόρυξης Bitcoin προέρχεται από «βρώμικη ενέργεια», λέει ο δήμαρχος του Μαϊάμι

Η πλειοψηφία του Bitcoin (BTC) εξορύσσεται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποιώντας “βρώμικη ενέργεια”, ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος του Μαϊάμι Francis Suarez. Ο Suarez είναι γνωστός ως σημαντικός υποστηρικτής της βιομηχανίας κρυπτογράφησης στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πολλαπλές πρωτοβουλίες κρυπτογράφησης στο Μαϊάμι, συμπεριλαμβανομένων προτάσεων που επιτρέπουν στους κατοίκους του Μαϊάμι να πληρώνουν φόρους και να λαμβάνουν μισθούς σε Bitcoin.

” Ένα μέρος του προβλήματος με το Bitcoin είναι ότι το 90% του δεν γίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 90% γίνεται σε χώρες που έχουν ρυπογόνα ενέργεια. Έτσι, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρείται βρώμικη δραστηριότητα”, δήλωσε ο Suarez. Ο Suarez δήλωσε οτι οι Ηνωμένες πολιτείες θα μπορούσαν να καλυτερεύσουν την κατάσταση με το να ασφαλίσουν τον εφοδιασμό εισαγωγικής ενέργειας στα κέντρα λήψης και στα κέντρα δεδομένων Βitcoin. ‘’ Παίρνουμε πυρηνική ενέργεια, οπότε έχουμε καθαρή ενέργεια. Τα εφόδια καθαρής ενέργειας, τα οποία είναι απεριόριστα’’ είπε.

Πηγή: Cointelegraph

Υψηλότεροι Φόροι και Περισσότεροι Κανονισμοί: Τι υπάρχει στην αγορά για το Bitcoin το 2021;

Ενώ πολλοί λάτρεις των κρυπτονομισμάτων αγαπούν τη φύση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, μια ταραχώδης εποχή αυξημένης ρύθμισης και φορολογίας θα είναι σίγουρα ένας αυξανόμενος πόνος για τη βιομηχανία. Λάβετε υπόψη ότι ο κλάδος εξακολουθεί να είναι γεμάτος με απάτες εξόδου, τραβήγματα χαλιών(rug pulls) και σχέδια Ponzi. Είναι γνωστό ότι οι ξέπλυμα χρήματος και οι έμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για να κρύψουν τις ύποπτες επιχειρηματικές τους συναλλαγές. Αλλά αυτά δεν κάνουν τη βιομηχανία εγγενώς κακή, ούτε υπερτερούν των θετικών καινοτομιών που έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας το blockchain. ” Οι ρυθμίσεις υπήρξαν ασφαλώς μια δύναμη για να παρακωλύσει την ανάπτυξη και τη καινοτομία στο παρελθόν, αλλά δεν συμβαίνει αυτό πάντα. Ενώ μπορεί να προκαλέσει μια βραχυπρόθεσμη πτώση στη τιμής του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, καθώς οι κυβερνητικές υπηρεσίες αποτινάσσουν τους κακούς παράγοντες, η ρύθμιση που βασίζεται στα δεδομένα θα μπορούσε στην πραγματικότητα να τονώσει την οικονομία κρυπτογράφησης μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα, η ρύθμιση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της αυξανόμενης αξιοπιστίας του bitcoin με καθιερωμένους παράγοντες στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, προκαλώντας ένα εντελώς νέο κύμα χρημάτων που θα μπορούσε να κάνει την τρέχουσα ανακάλυψη τιμών να φαίνεται μικροσκοπική.

Πηγή: BeInCrypto

Ένα BTC θα αξίζει μια Lambo εώς το 2022 και μια Bugatti εώς το 2023: Kraken CEO

Ο CEO της Kraken Jesse Powell, εξήγησε γιατί πιστεύει ότι οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις τιμών για το Bitcoin που βασίζονται σε δολάρια είναι ελαττωματικές, τονίζοντας την πληθωριστική φύση των παραστατικών νομισμάτων. Προσφέροντας εναλλακτικά μέτρα για την αποτίμηση του Bitcoin, ο Powell υπέθεσε ότι η αξία του Bitcoin μπορεί να αυξηθεί από την τρέχουσα «τιμή» του ή από ένα BTC ανά Tesla Model 3 σε «ένα Bitcoin ανά Lambo» μέχρι το τέλος του έτους και σε «ένα Bitcoin ανά Bugatti» μέχρι το 2023.

Πηγή: Cointelegraph

Η Βενεζουέλα αντικαθιστά το εθνικό νόμισμα με bitcoin

Σε μια συναρπαστική κίνηση η Βενεζουέλα, η οποία αποτελεί μια οικονομία καλαθιού από τότε που πέθανε ο Hugo Chavez το 2013, έχει ρίξει το εθνικό τους νόμισμα (το μπολιβάρ) και οποιουσδήποτε δεσμούς με το δολάριο ΗΠΑ και αποφάσισε να συνδέσει το εθνικό τους νόμισμα με το bitcoin. Το αποτέλεσμα είναι ότι η κοινωνία πέρασε από το εμπόριο χρημάτων στο εμπόριο στην ανταλλαγή, προτιμώντας να λάβει ένα καρβέλι ψωμί, ένα ρολό τουαλέτας και μια τσάντα με γλυκά για μια μέρα εργασίας από ένα νόμισμα που το πρωί άξιζε $ 1 και το βράδυ άξιζε 1 σεντ. Πώς θα λειτουργήσει; Προφανώς, η κυβέρνηση έχει εκδώσει ένα πορτοφόλι BV ως ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC), όπου οποιοσδήποτε Βενεζουελάνος μπορεί να μετατρέψει τα υπάρχοντα νομίσματά του – δολάρια ή μπολιβάρ – σε bitcoin. Τα χρήματα είναι πιο σταθερά, αλλά εξακολουθούν να υπόκεινται στις διακυμάνσεις στη τιμή του bitcoin. Είναι καλύτερα για τον κόσμο; Ενδεχομένως ναι, αν τα bitcoins αυξηθούν, αλλά πόσοι Βενεζουελάνοι είναι ευχαριστημένοι με το ψηφιακό χρήμα; Μπορεί η Βενεζουέλα να γίνει η κρύπτο πρωτεύουσα του κόσμου; Ομοίως, η μεγαλύτερη ερώτηση θα μπορούσε να είναι εάν η Βενεζουέλα τοποθετεί ένα προηγούμενο που άλλα έθνη θα ακολουθήσουν, ξεκινώντας απο το Λιβανό και εάν αυτό συμβεί, μπορεί να μάθουμε οτι το bitcoin θα γίνει το παγκόσμιο νόμισμα για διεθνές εμπόριο.

Πηγή: Chris Skinner’s blog

Το Coinbase επιτέλους θα κυκλοφορήσει, αλλά παίρνει μια περίεργη στροφή

Το ενδιαφέρον για το bitcoin και την υπόλοιπη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, με τα ψηφιακά νομίσματα να βιώνουν μια τεράστια στιγμή. Το Bitcoin υπερτριπλασίασε το ύψηστο σημείο του 2018 πριν από λίγες ημέρες, όταν ξεπέρασε τα $ 61,000, με άλλους “παίκτες” στην επιχείρηση να βιώνουν αξιοσημείωτη ανάπτυξη επίσης. Αυτό το bullish run απέχει πολύ από το τέλος, με περισσότερα χρήματα να εισρέουν, καθώς αναλυτές και κερδοσκόποι αναμένουν ότι αυτό θα διαρκέσει λίγο περισσότερο – το bitcoin συναλλασσόταν σε περίπου $ 59,500 ανά νόμισμα κατά τη στιγμή αυτής της γραφής.

Δεν είναι μόνο οι επενδυτές που κάνουν τα σωστά έργα που επωφελούνται από αυτές τις τεράστιες περιόδους ανάπτυξης. Το ίδιο και οι μεσάζοντες που συμμετέχουν στην παροχή πρόσβασης των ιδιωτών επενδυτών στα πολυπόθητα ψηφιακά νομίσματα. Η Coinbase είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ και τον κόσμο και η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε τα συναρπαστικά δικά της σχέδια. Η Coinbase θα δημοσιοποιηθεί τελικά στις 14 Απριλίου ως IPO, πραγματοποιώντας συναλλαγές στο δείκτη NASDAQ υπό το ticker COIN. Αλλά η ανταλλαγή ακολουθεί μια ασυνήθιστη προσέγγιση για τη δημοσιοποίηση που περιλαμβάνει την αποκάλυψη οικονομικών πληροφοριών για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Πηγή: BGR.com

Back to top button