Blockchain ειδήσειςFintech

Η Paypal προωθεί τις φιλοδοξίες κρυπτονομισμάτων της με την απόκτηση Curv

Η Curv, ένας κορυφαίος προμηθευτής υποδομής που βασίζεται σε σύννεφο για την ασφάλεια ψηφιακών στοιχείων, υποστηρίζει επί του παρόντος περισσότερα από 200 νομίσματα και μάρκες σε πολλά blockchain.

Η PayPal απέκτησε την εταιρεία ασφάλειας κρυπτονομισμάτων Curv, για ένα μη γνωστό ποσό. Πέρυσι, η εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας υπηρεσίας για τους πελάτες της να αγοράζουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα από τους λογαριασμούς τους στο PayPal.

Η Curv είναι με έδρα στο Ισραήλ και είναι πάροχος cloud-βάσης με υποδομή για ασφάλεια ψηφιακών στοιχείων. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2021. 

Οι Blockchain  φιλοδοξίες της PayPals 

Νωρίτερα, η PayPal είχε ανακοινώσει τα σχέδια της για να εξερευνήσει τις δυνατότητες της στα ψηφιακά νομίσματα. Για να οδηγήσει αυτήν την πρωτοβουλία, η εταιρεία δημιούργησε πρόσφατα μια επιχειρηματική μονάδα που επικεντρώνεται στο blockchain, στο κρύπτο και στα ψηφιακά νομίσματα.

Για τις blockchain φιλοδοξίες της, η Paypal είχε συνεργαστεί με την ελεγχόμενη απο την Νέα Υόρκη Paxos, για να προσφέρει υπηρεσίες συναλλαγής κρυπτονομισμάτων απο τον Οκτώβριο.

Η εταιρεία πιστεύει ότι η μετάβαση σε ψηφιακές μορφές νομισμάτων είναι αναπόφευκτη και φέρνει πολλά πλεονεκτήματα, όπως αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και ανθεκτικότητα στις πληρωμές. Η Paypal είναι ήδη μια δύναμη που πρέπει να υπολογίζει στον τομέα των ψηφιακών νομισμάτων με την τεχνογνωσία ψηφιακών πληρωμών, το αμφίδρομο δίκτυο και αυστηρούς ελέγχους ασφάλειας και συμμόρφωσης.  Για να αυξήσει περαιτέρω την κατανόηση και την υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος από τους καταναλωτές, η εταιρεία εισήγαγε τη δυνατότητα αγοράς, κράτησης και πώλησης επιλεγμένων κρυπτονομισμάτων, αρχικά με Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash και Litecoin, απευθείας στο ψηφιακό πορτοφόλι PayPal.

Για να προωθήσει περαιτέρω την ανάπτυξή της στον κλάδο, η Paypal επιδιώκει να αποκτήσει μια κρύπτο εταιρεία. Η εταιρεία ήταν σε συνομιλίες με την BitGo, μία από τις παλαιότερες εταιρείες κρυπτονομισμάτων της χώρας, αλλά η συμφωνία απέτυχε.

«Η απόκτηση της Curv είναι μέρος της προσπάθειάς μας να επενδύσουμε στο ταλέντο και την τεχνολογία για να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας για ένα πιο περιεκτικό χρηματοοικονομικό σύστημα», δήλωσε ο Jose Fernandez da Ponte. Είναι ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής για blockchain, κρύπτο και ψηφιακά νομίσματα της PayPal. Η PayPal προσπαθεί επίσης να αξιοποιήσει το τεχνικό ταλέντο της Curv, το επιχειρηματικό πνεύμα και την κρύπτο τεχνολογία.

Γιατί Curv;

Η Curv, ένας κορυφαίος πάροχος υποδομής με cloud-βάση για ασφάλεια ψηφιακών στοιχείων, προς το παρόν υποστηρίζει πάνω απο 200 νομίσματα και μάρκες σε πολλά blockchains. Το προϊόν ελέγχεται τακτικά και αξιολογείτε απο κορυφαίους κρυπτογράφους παγκοσμίως.

Οι λόγοι για τους οποίους η Curv μπορεί να βοηθήσει την PayPal να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες της είναι:

Ασφαλείς συναλλαγές: Η Curv ισχυρίζεται ότι εξαλείφει το ελάττωμα του ιδιωτικού κλειδιού στο blockchain. Από τη σχεδίαση, οι συναλλαγές blockchain είναι μη αναστρέψιμες, χάρη στην κρυπτογραφία δημόσιου κλειδιού που χρησιμοποιούν. Αυτή η κρυπτογραφία δημόσιου κλειδιού εισάγει ένα μόνο σημείο αποτυχίας, δηλαδή ιδιωτικά κλειδιά. Η Curv το εξαλείφει δίνοντας έναν ασφαλή, κατανεμημένο τρόπο για την υπογραφή συναλλαγών και τη διαχείριση όλων των ψηφιακών στοιχείων. Τα ιδιόκτητα πρωτόκολλα υπολογισμού πολλαπλών μερών (MPC) επιτρέπουν τη διεξαγωγή της συναλλαγής με ασφαλή και κατανεμημένο τρόπο για την προστασία από παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο και άλλες φυσικές ζημιές. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να διαμορφώσουν εξελιγμένες πολιτικές για να εμποδίσουν άλλους να αποσύρουν κρυπτο στοιχεία χωρίς κάποια αλυσίδα έγκρισης.

Ανάπτυξη αποτυπώματος: Από την ίδρυσή του, η Curv επικεντρώθηκε στο λέιζερ στη διάδοση του κρύπτο αποτυπώματος και στην προσφορά ενός ευρύτερου φάσματος υπηρεσιών. Είχε συνεργαστεί ακόμη και με κάποιες αξιοσημείωτες εταιρείες crypto με έδρα την Ευρώπη, όπως το eToro και το FalconX, για να επεκτείνει την παρουσία της. Αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει την PayPal να χρησιμοποιήσει αυτές τις συνδέσεις και να επεκτείνει τις προσφορές του εκτός των ΗΠΑ.

Ταλέντο: Η Curv θα φέρει την ισχυρή ομάδα τεχνολόγων της στην PayPal και θα αρχίσει να εργάζεται στις τεχνολογίες κρύπτο για να βοηθήσει τους χρήστες τηςς να αποθηκεύουν με ασφάλεια τα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο και να έχουν πρόσβαση στα πορτοφόλια τους χωρίς πρόσθετο υλικό. Ενώ τ κρυπτονόμισμα θα είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ προς το παρόν, η Paypal σχεδιάζει επίσης να λανσάρει νέα προϊόντα που σχετίζονται με την κρύπτο σε άλλες χώρες.

Μιλώντας για τη συμφωνία με την PayPal, ο Itay Malinger, Διευθύνων Σύμβουλος της Curv, δήλωσε: «καθώς επιταχύνεται η υιοθέτηση ψηφιακών στοιχείων, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει καλύτερο σπίτι από την PayPal για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στην καινοτομία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στην PayPal, στην επέκταση του ρόλου που διαδραματίζουν αυτά τα στοιχεία στην παγκόσμια οικονομία. ‘’

Η ζήτηση για την τεχνολογία της Curv ήταν υψηλή, με τα λάικς απο το χέρι κρυπτο του Facebook, Novi, να προσπαθούν να αποκτήσουν την εκκίνηση. Ωστόσο, η PayPal έκλεισε τη συμφωνία, η οποία μιλά πολλά για την εστίασή της στην ανάπτυξη τεχνολογίας blockchain.

fintechnews

Back to top button