Blockchain ειδήσειςBusiness ειδήσεις

O Ινδικός tech γίγαντας Tech Mahindra πρόκειτε να ξεκινήσει μια εφαρμογή εργαλείο για stablecoin για τράπεζες

Η Tech Mahindra θέλει να προσφέρει στις τράπεζες των ΗΠΑ μια λύση μέσω stablecoin, αφού η OCC εξουσιοδότησε ομοσπονδιακά πιστοποιημένες τράπεζες να χρησιμοποιούν stablecoins για διακανονισμό, τον Ιανουάριο.

Η ινδική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας Tech Mahindra αναπτύσσει μια νέα υπηρεσία stablecoin που απευθύνεται σε τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει συνάψει συμφωνία με την ολλανδική θερμοκοιτίδα εφαρμογών blockchain Quantoz για την έναρξη μιας εφαρμογής εργαλείο “stablecoin-as-a-service” για τη μείωση του κόστους συναλλαγής και των χρόνων επεξεργασίας.

Η νέα συνεργασία απευθύνεται σε πιθανούς πελάτες από τον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς το Γραφείο του Ελεγκτή του Νομίσματος των Ηνωμένων Πολιτειών επέτρεψε επίσημα σε ομοσπονδιακά πιστοποιημένες τράπεζες των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν δημόσια block chain και stablecoins για διακανονισμούς τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Rajesh Dhuddu, ηγέτης της αλυσίδας μπλοκ και της κυβερνοασφάλειας στην Tech Mahindra, δήλωσε: «Η πρόσφατη ανακοίνωση της OCC που προωθεί τη χρήση stablecoins για τον διακανονισμό των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών από τις τράπεζες θα παρακινήσει τη ζήτηση και θα προωθήσει την καινοτομία στις παγκόσμιες πληρωμές».

Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας, η Tech Mahindra θα βοηθήσει τους πελάτες να ενσωματώσουν την πλατφόρμα επεξεργασίας συναλλαγών Nexus της Quantoz στην υποδομή παλαιού συστήματος. Η πλατφόρμα υποστηρίζει τόσο fiat όσο και κρυπτονομίσματα, προσφέροντας πολλαπλές λειτουργίες, όπως εμβάσματα, πληρωμές, όπως επίσης διαχείριση πιστότητας και ταμειακών διαθεσίμων.

Η νέα εταιρική σχέση σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στη συνεργασία της Tech Mahindra και της Quantoz, καθώς οι εταιρείες συνεργάστηκαν προηγουμένως σε ψηφιακές πληρωμές που βασίζονται στην αλυσίδα μπλοκ. “Ανυπομονούμε να φέρουμε τη λύση μας σε νέους πελάτες των ΗΠΑ μαζί με την Tech Mahindra, καθώς έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν με επιτυχία και σε άλλα έργα”, δήλωσε ο επικεφαλής ανάπτυξης επιχειρήσεων της Quantoz Henri de Jong.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button