Solana

3 λόγοι που το Solana ανέβηκε κατά 90% σε 7 ημέρες

Το Solana έγινε θέμα συζήτησης αυτή την εβδομάδα μετά από ραγδαία του άνοδο της τάξεως του 90%. Ακολουθούν τρεις πιθανοί λόγοι για το αστρονομικό αυτό ράλι.

Το Solana είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο καυτά project φέτος, που έχει τραβήξει ένα μεγάλο μέρος της προσοχής της κοινότητας εδώ και αρκετό καιρό.

Ωστόσο, οι τελευταίες 7 ημέρες ήταν μια τρελή κούρσα για την τιμή του Solana, καθώς έχει αυξηθεί περίπου 90% κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Το αστρονομικό ράλι είδε την τιμή του SOL να ανεβαίνει από ελαφρώς κάτω από τα $40 στο σημερινό υψηλό στα $75, ενώ είδε επίσης το ενδιαφέρον για το crypto-νόμισμα να αυξάνεται κατά περίπου 15% στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Λαμβάνοντας αυτά υπόψην, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους πιθανούς λόγους για τους οποίους η τιμή του Solana αυξήθηκε τόσο πολύ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Ευρύτερη ανάκαμψη της αγοράς

Μονομιάς, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η τιμή του Solana δεν είναι το μόνο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο που αυξάνεται κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Ολόκληρη η cryptoαγορά ήταν πράσινη, όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη θερμότητας.

Γίνεται σαφές ότι το Solana δεν είναι το μόνο crypto-νόμισμα που χαρτογραφεί αξιοσημείωτα κέρδη, πολλά από αυτά είναι. Το Luna παρουσιάζει παρόμοια κέρδη, ενώ μερικά altcoins μεγαλύτερης κεφαλαιοποίησης όπως το ADA το Cardano και το XRP της Ripple είναι επίσης πολύ πάνω από 40% στο πράσινο.

Η νέα bullish τάση στην αγορά τον τελευταίο μήνα σίγουρα πρέπει να έχει ωθήσει την τιμή του Solana στη θετική τροχιά, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα στην αγορά crypto-νομισμάτων.

Η NFT Μανία και η Degenerate Ape Academy

Τις τελευταίες εβδομάδες, τα Non Fungible Tokens (NFTs) είναι και πάλι στο προσκήνιο. Πολλά έργα χτίζονται σε αυτόν τον τομέα, και το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες στη Solana.

Μία από τις πιο πρόσφατες προσπάθειες στον τομέα των NFTs είναι η Degenerate Ape Academy. Στην ουσία, είναι μια πλατφόρμα που έβγαλε 10.000 NFTs με θέμα τους πίθηκους και οι χρήστες ήταν σε θέση να τα εκδώσουν με κόστος 6 SOL το κάθε σχέδιο.

Η πρώτη διαδικασία έκδοσης ήταν μια αποτυχία, καθώς η πλατφόρμα ήταν υπερφορτωμένη με ζήτηση, αλλά το κατάφεραν με τη δεύτερη ευκαιρία και οι 10.000 πίθηκοι εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από 10 λεπτά, δημιουργώντας κάποια σοβαρή διαφημιστική εκστρατεία στην κοινότητα. Ακολουθεί ένα παράδειγμα για το πώς μοιάζουν οι πίθηκοι:

Όλοι οι πίθηκοι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά με διάφορες σπανιότητες. Για παράδειγμα, το καπέλο μπορεί να είναι εξαιρετικά σπάνιο ενώ το πουκάμισο απλά κοινό και ούτω καθεξής.

Ο ιδρυτής της Arweave, Sam Williams, το πήγε στο Twitter για να αποκαλύψει ότι το καθημερινό αίτημα στην πλατφόρμα έφτασε σε ύψος 60 εκατομμυρίων αιτημάτων την ημέρα. Επιπλέον, όταν τα NFTs της Degenerate Ape Academy αποσύρθηκαν, η πλατφόρμα τους έλαβε 1 εκατομμύριο αιτήματα σε ένα λεπτό.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι σαφές εάν αυτό το έργο από μόνο του ήταν υπεύθυνο για την τεράστια αύξηση της ζήτησης για SOL, αλλά είναι σίγουρα μέρος του λόγου.

Η Συνολική Ανάπτυξη του Solana

Η κοινότητα του Solana ανθίζει σε όλους τους τομείς, με πολλούς υποστηρικτές να τονίζουν τα οφέλη της έναντι ανταγωνιστικών blockchains όπως το Ethereum.

Η Audius, ένα έργο που επικεντρώνεται στο streaming μουσικής, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σε ολόκληρο τον χώρο, έχει πάνω από 1 εκατομμύριο μηνιαίους ακροατές. Έχει μετακινηθεί στο Solana και επίσης πρόσφατα ανακοίνωσε μια ενσωμάτωση TikTok όπου οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν κομμάτια απευθείας από το Audius στο TikTok.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το πρώτο συνέδριο που διοργανώθηκε από τον Solana. Το Break Point θα γίνει το Νοέμβριο και θα γίνει στη Λισαβόνα. Μερικοί από τους ομιλητές περιλαμβάνουν τον Jeremy Allaire – Συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Circle, τον Sam Bankman-Fried – Διευθύνοντα Σύμβουλο της FTX, την Meltem Demirors CSO στο CoinShares και πολλούς άλλους.

Back to top button