Bitcoin

“Το Bitcoin θα φτάσει τα $160.000 φέτος”, λέει ο CEO της Celsius

Δεν έχουμε δει ακόμη τα υψηλά σημεία του Bitcoin φέτος, λέει ο Alex Mashinsky.

Αν και η τιμή του Bitcoin (BTC) συνεχίζει να κυμαίνεται γύρω στα $30.000, οι ειδικοί του κλάδου βλέπουν να υπάρχει μακροπρόθεσμα μια bullish τάση.

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, ο Alex Mashinsky, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Celsius, της κεντρικής πλατφόρμας δανεισμού crypto-νομισμάτων, δήλωσε στο Cointelegraph στο Bitcoin 2021 στο Μαϊάμι ότι βλέπει το Bitcoin να φτάνει τα $160.000 φέτος, ή ενδεχομένως λίγο χαμηλότερα. “Δεν έχουμε δει ακόμα τα υψηλά επίπεδα του 2021”, δήλωσε ο Mashinsky.

Ο Mashinsky παρατήρησε επίσης ότι η αγορά crypto-νομισμάτων προοριζόταν για διόρθωση, μετά το πρόσφατο ιστορικό υψηλό του Bitcoin άνω των $63.000:

Όταν πηγαίνεις πολύ ψηλά, πολύ γρήγορα, είσαι υποχρεωμένος να κάνεις μια διόρθωση. Μπορείτε να δείτε τα tweets μου τόσο τον Μάρτιο όσο και τον Φεβρουάριο να λένε “θα έχουμε ένα κρασάρισμα, θα έχουμε μια διόρθωση”. Προέβλεψα $30.000. Το Bitcoin είναι σαν ένα ελατήριο, το τεντώνουμε πάρα πολύ και μετά χρησιμοποιούμε υπερβολικά τη μόχλευση. Έτσι πάρα πολλοί άνθρωποι έγιναν άπληστοι.

“Ο Elon Musk χειραγωγεί την αγορά”

Εκτός από τη συζήτηση για την τιμή του Bitcoin, ο Mashinsky σχολίασε τα πρόσφατα tweets του Elon Musk για το Bitcoin. Σύμφωνα με τον Mashinsky, ο Musk δεν βοηθά την κοινότητα των crypto-νομισμάτων, αλλά μάλλον χειραγωγεί την αγορά. Ως εκ τούτου, σημείωσε ότι ο Musk είναι απλά ένας “τουρίστας” στη χώρα των crypto-νομισμάτων.

Ο Mashinsky σημείωσε επίσης ότι η αποδοχή πληρωμών Bitcoin από την Tesla θα ωφελήσει τον Musk, αλλά όχι τους καταναλωτές:

Εάν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι πρόθυμος να ανταλλάξει ένα Bitcoin με ένα Tesla, πρέπει να αναρωτηθείς, ποιος κερδίζει σε αυτήν την συμφωνία; Την στιγμή που θα αγοράσεις μια Tesla, θα χάσει την αξία της από την στιγμή που την αγόρασες και από την άλλη το Bitcoin θα συνεχίσει να αυξάνεται σε αξία. Έτσι, αυτή η συναλλαγή είναι καλή για τον Elon, αλλά δεν είναι καλή για εσένα.

Η Celsius μεταφέρει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στις ΗΠΑ

Ο Roni Cohen Pavon, επικεφαλής εσόδων της Cointelegraph, δήλωσε περαιτέρω στο Cointelegraph ότι η Celsius θα μεταφέρει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες από το Ηνωμένο Βασίλειο στις Ηνωμένες Πολιτείες τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τον Cohen Pavon, η στροφή προς τις ΗΠΑ προωθήθηκε από την πρόσφατη ρυθμιστική αβεβαιότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις εταιρείες crypto-νομισμάτων. “Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι και το πιο σταθερό μέρος για την Celsius όσον αφορά τους κανονισμούς και τις γεωπολιτικές προοπτικές”, ανέφερε.

Αν και η Celsius έχει φυσικό γραφείο στις ΗΠΑ από το 2019, ο Cohen Pavon εξήγησε ότι η Celsius θα γίνει τώρα μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, ή LLC. “Τίποτα δεν αλλάζει με τις υπηρεσίες μας, είμαστε τώρα μια LLC αντί της Celsius Network Limited. Πιστεύω ότι η μετάβαση στην εμπλοκή ως αμερικανική οντότητα θα ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές ή τα μέσα Αυγούστου.”

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button