Business ειδήσεις

Πενταετής ποινή φυλάκισης για τον Vinnik διαχειριστή της BTC-e

Ο Vinnik ωστόσο κατάφερε κάτι σημαντικό: Το δικαστήριο τον απάλλαξε από το πρόστιμο των 100.000 €.

Πενταετής ποινή φυλάκισης για τον Ρώσο Alexander Vinnik, ο οποίος καταδικάστηκε στη Γαλλία με κατηγορίες για ξέπλυμα χρημάτων, που έγιναν δεκτές από το Εφετείο του Παρισιού την Πέμπτη, σύμφωνα με έκθεση του TASS.

  • Ο Vinnik, φερόμενος ως διαχειριστής του πλέον ανενεργού ανταλλακτηρίου crypto-νομισμάτων BTC-e, καταδικάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Άλλες κατηγορίες, όπως “εκβιασμός, συνωμοσία και βλάβη αυτόματων συστημάτων επεξεργασίας δεδομένων”, αποσύρθηκαν τη στιγμή της καταδίκης.
  • Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τον κατονόμασε ως εγκέφαλο πίσω από ένα από τα πρώτα ανταλλακτήρια crypto-νομισμάτων, BTC-e, και τον κατηγόρησε για “εισβολές υπολογιστών και περιστατικά πειρατείας, απάτες ransomware, συστήματα κλοπής ταυτότητας, διεφθαρμένους δημόσιους αξιωματούχους και κυκλώματα διανομής ναρκωτικών”.
  • Ο Vinnik συνελήφθη στην Ελλάδα το 2017 κατόπιν εντολής των ΗΠΑ, προκαλώντας τριμερή μάχη μεταξύ Γαλλίας, Ρωσίας και ΗΠΑ για την έκδοσή του με τη Γαλλία να κερδίζει τελικά.
  • Σύμφωνα με το TASS, ο Vinnik κατάφερε κάτι σημαντικό αυτή την εβδομάδα: Το δικαστήριο τον απάλλαξε από το πρόστιμο των 100.000€ ($119.400 ΗΠΑ). Οι εισαγγελείς είχαν επιδιώξει την μείωση του ποσού λόγω ανησυχιών ότι ο Vinnik δεν μπορούσε να πληρώσει αυτό το ποσό.

Πηγή: Coindesk

Back to top button