Bitcoin

Ο Elon Musk ξανά τρολάρει το Bitcoin και η αγορά πέφτει

 Elon Musk, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας επιστρέφει σε αυτό που κάνει  καλύτερα, να αναρτεί στο Twitter για το Bitcoin και να το τρολάρει, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει ότι τα tweets του συχνά επηρεάζουν την αγορά. Ο Musk μοιράστηκε σήμερα ένα meme το οποίο πολλοί ερμήνευσαν ως υπαινιγμό για έναν πιθανό χωρισμό με το κορυφαίο crypto-νόμισμα.

 Οι εικασίες σχετικά με την Tesla που ενδεχομένως να πουλήσει την θέση της σε Bitcoin αξίας $1,5 δισεκατομμυρίων είναι έντονες από τότε που ο Musk ανακοίνωσε ότι η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποφάσισε να μην δέχεται το Bitcoin ως μέσο πληρωμής για τα αυτοκίνητά της, λίγες εβδομάδες μετά το άνοιγμα της επιλογής πληρωμής μέσω Bitcoin για τους πελάτες των ΗΠΑ. Από τότε, ο Musk ξεκινήσει να τρολάρει το Bitcoin, που πολλοί πίστευαν ότι αυτό ήταν που οδήγησε σε πωλήσεις πανικού μεταξύ των ερασιτεχνών εμπόρων και οδήγησε στη κατάρρευση της αγοράς.

 Η πτώση των τιμών του Bitcoin τον Μάιο άφησε πολλούς να εικάζουν αν η Tesla έχει πουλήσει το μερίδιό της, αλλά ο Musk ανάρτησε στο Twitter ότι η εταιρεία έχει “διαμαντένια χέρια” μια δημοφιλή φράση στον χώρο των crypto που υποδηλώνει ότι κάποιος διατηρεί τα Bitcoin του ακόμη και κατά τη διάρκεια της αναταραχής στην αγορά. Αλλά, το τελευταίο του tweet έφερε πίσω τη συζήτηση του “χωρισμού” με τη Tesla και το Bitcoin ξανά.

 Πτώση τιμής του Bitcoin κάτω από $38K

Η τιμή του Bitcoin αντέδρασε στο tweet του Elon Musk σήμερα και μειώθηκε κατά 3% την τελευταία ώρα μετά το tweet του. Η τιμή του Bitcoin υποχώρησε κάτω από τα $38 χιλιάδες για μια σύντομη περίοδο αμέσως μετά το tweet του Musk. Ο Musk συνέχισε για λίγο ακόμη με τα meme tweets του, αναρτώντας άλλο ένα meme να τρολάρει για το κραχ των τιμών.

 Μετά από τρεις εβδομάδες ενοποίησης κάτω από $40K μετά την εγγραφή ενός νέου χαμηλού 3 μηνών τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου, το Bitcoin φαινόταν να οδεύει στο δρόμο προς την ανάκαμψη. Η τιμή ξέσπασε από ένα ισόπλευρη τρίγωνο στο διάγραμμα 1 ημέρας που έσπασε την αντίσταση κλειδιών $38.5K. Τα βασικά στοιχεία της αλυσίδας είχαν αρχίσει να ανεβαίνουν στα επίπεδα πριν από τη συντριβή και οι miners είχαν αρχίσει να μαζεύονται υποδεικνύοντας μια πιθανή απογείωση πάνω από τα $40.000.

 Μια πρόσφατη έκθεση ανέφερε ότι η φήμη του Musk είχε δεχθεί μεγάλο πλήγμα μετά την πρόσφατη επίθεσή του στο Bitcoin και την κοινότητά του.

Πηγή: Coingape

Back to top button