Business ειδήσεις

Συνελήφθην τρεις δημιουργοί γνωστού crypto-νομίσματος από την ολλανδική αστυνομία για “Pump & Dump”

Οι συλλήψεις προέκυψαν από έρευνα που έκανε το ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων της Coinhouse.eu.

Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες στη βιομηχανική πόλη Deventer, επειδή επιχείρησαν να εξαπατήσουν επενδυτές πουλώντας τους ένα αυτοδημιούργητο crypto-νόμισμα και στη συνέχεια βυθίζοντας σκόπιμα την τιμή του.

  • Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες στους άνδρες για απάτη και με υπεξαίρεση δεν απέκλεισε να γίνουν πρόσθετες συλλήψεις.
  • Η αστυνομία συνέλαβε έναν από τους άνδρες σε αποθήκη στο Deventer που είχε αρκετούς υπολογιστές που χρησιμοποιούνταν για την εξόρυξη crypto-νομισμάτων όπως επίσης και ότι γινόταν κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με δημοσίευση στον ιστότοπο της Εθνικής Ολλανδικής Αστυνομίας.
  • Οι συλλήψεις προήλθαν από έρευνα της Coinhouse.eu, ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων, την οποία οι αρχές έχουν υποψιαστεί για υπεξαίρεση χρημάτων πελατών και εξαπάτηση τους.
  • Σε αυτό που οι αρχές περιέγραψαν ως σχέδιο “Pump & Dump”, ένας από τους άνδρες, ένας 39χρονος, παρήγαγε το crypto-νόμισμα και το διαφήμισε σε μια πλατφόρμα crypto-νομισμάτων όπως και στο Twitter, δελεάζοντας τους επενδυτές να το αγοράσουν και να αυξήσουν την τιμή. Στη συνέχεια πούλησε ένα μεγάλο όγκο ψηφιακών νομισμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθιστώντας τα “άχρηστα”.
  • Ο 39χρονος άνδρας είναι επίσης ύποπτος για παρόμοια απόπειρα απάτης επενδυτών χρησιμοποιώντας ψηφιακά νομίσματα ERSO, MALC, EUROP και TulipMania, ανέφερε η δημοσίευση.
  • Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η αστυνομία κατάσχεσε ένα σπίτι, οχήματα, υπολογιστές και crypto-νομίσματα.

Πηγή: Coindesk

Back to top button