Business ειδήσεις

Ο Donald Trump αποκαλεί το Bitcoin απάτη, πρέπει να ελεγχθεί “πάρα πολύ εξονυχιστικά”

Ο Donald Trump έχει εντείνει την κριτική του για το Bitcoin από τότε που έφυγε από τον Λευκό Οίκο

 Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump διπλασίασε τη στάση του κατά των crypto-νομισμάτων κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στις 7 Ιουνίου με τον Stuart Varney του Fox Business, φτάνοντας μέχρι το Bitcoin ως “απάτη”:

 Bitcoin… Απλά μοιάζει με απάτη. Ξαφνιάστηκα. Ξέρεις, τότε με εμένα ήταν στα $6.000 (πολύ χαμηλά). Δεν μου αρέσει γιατί είναι άλλη μία ισοτιμία που ανταγωνίζεται το δολάριο. Ουσιαστικά, είναι ένα νόμισμα που ανταγωνίζεται το δολάριο.

 Ισχυρίζεται ότι το αμερικανικό δολάριο πρέπει να είναι το κυρίαρχο νόμισμα του κόσμου, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ δεν χρειάζεται να κατέχουν όλα τα Bitcoin του κόσμου:

 Η γνώμη μου είναι ότι το νόμισμα αυτού του κόσμου πρέπει να είναι το δολάριο, και δεν νομίζω ότι πρέπει να έχουμε όλα τα Bitcoin του κόσμου εκεί έξω.

 Ο Trump ζήτησε επίσης μεγαλύτερη ρύθμιση των crypto-νομισμάτων:

 Νομίζω ότι πρέπει να τα υποστούν πάρα πολύ βαριές ρυθμίσεις, αλλά το νόμισμα πρέπει να είναι το δολάριο.

 Δεν είναι fan

 Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρόεδρος λογοκρίνει τα crypto-νομίσματα.

Τον Ιούλιο του 2019, ο Trump ανάρτησε στο Twitter του ότι δεν ήταν οπαδός του Bitcoin, ενώ επέκρινε επίσης το έργο crypto-νομισμάτων Libra που συνδέεται με το Facebook, το οποίο έκτοτε μετονομάστηκε σε Diem.

Ο Trump είπε επίσης προσωπικά στον πρώην υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin να κυνηγήσει το Bitcoin, σύμφωνα με ένα βιβλίο που έγραψε ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας John Bolton.

Πηγή: u.today

Back to top button