Business ειδήσεις

Ανασκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας (1-6 Ιουνίου)

Το ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων Korbit εγκαινιάζει την πρώτη αγορά NFT της Νότιας Κορέας

Όλες οι συναλλαγές στην πλατφόρμα θα πραγματοποιούνται σε Ethereum.

Το ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων της Νότιας Κορέας Korbit έχει ξεκινήσει μια πλατφόρμα συναλλαγών Non-Fungible Tokens(NFT).

  • Η αγορά NFT θα είναι η πρώτη της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας τη Δευτέρα.
  • Οι δημιουργοί NFT θα μπορούν να δημοπρατούν τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία στον ιστότοπο της Korbit, σύμφωνα με την έκθεση της Korea Herald.
  • Όλες οι συναλλαγές στην πλατφόρμα θα πραγματοποιούνται με τη χρήση Ethereum (ETH).
  • “Η τοπική αγορά NFT βρίσκεται ακόμα σε ένα νεοσύστατο στάδιο, σε σύγκριση με την παγκόσμια, και η πλατφόρμα Korbit θα βοηθήσει στη δημιουργία συνέργειας μεταξύ του blockchain οικοσυστήματος και διαφόρων τομέων, συμπεριλαμβανομένης της τέχνης, των οπτικών μέσων και των τυχερών παιχνιδιών”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Korbit Oh Se-jin.
  • Το οικοσύστημα crypto-νομισμάτων της Νότιας Κορέας περιβάλλεται επί του παρόντος από ρυθμιστικά σύννεφα, με ανταλλαγές που απαιτούνται για την εγγραφή ως πάροχοι υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων, ένα μέτρο που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει στο κράτος να καθορίσει τη νομιμότητα των δραστηριοτήτων του και να πατάξει τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την απάτη.

Πηγή: Coindesk

Η Google θα διαφημίζει μόνο FinCEN εγγεγραμμένα ή πιστοποιημένα ανταλλακτήρια crypto-νομισμάτων και πορτοφολιών

Από τις 3 Αυγούστου, όποιος επιθυμεί να διαφημίσει αυτά τα προϊόντα σε πελάτες των ΗΠΑ θα πρέπει να εγγραφεί στη FinCEN ή σε ομοσπονδιακή ή κρατική ναυλωμένη τράπεζα.

Η Google εντείνει τους περιορισμούς της σε όσους επιδιώκουν να διανείμει ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και πορτοφόλια σε πελάτες των ΗΠΑ.

  • Από τις 3 Αυγούστου, όποιος επιθυμεί να διαφημίσει αυτά τα προϊόντα σε πελάτες των ΗΠΑ θα πρέπει να εγγραφεί στο Δίκτυο Επιβολής Οικονομικών Εγκλημάτων (FinCEN) του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ή σε μια ομοσπονδιακή ή κρατική ρυθμιστική αρχή ναυλωμένων τραπεζών, ανακοίνωσε η Google.
  • Όλες οι προηγούμενες πιστοποιήσεις από την Google θα ανακληθούν από εκείνη τη στιγμή.
  • Δεν ανακοινώθηκαν αλλαγές για άλλες περιοχές.

Αυτή η ιστορία αναπτύσσεται και θα ενημερωθεί.

Πηγή: Coindesk

Ο Satoshi Nakamoto θα απαθανατιστεί σε μπρούντζο κοντά στο άγαλμα του Steve Jobs στη Βουδαπέστη

H Βουδαπέστη πρόκειται να ανεγείρει ένα χάλκινο άγαλμα σε ανθρώπινες διαστάσεις που απεικονίζει τον δημιουργό του Bitcoin Satoshi Nakamoto. Το πρόσωπό του θα διαθέτει ανακλαστική επιφάνεια που συμβολίζει την άγνωστη ταυτότητα του Satoshi.

 Ο ανώνυμος δημιουργός του Bitcoin Satoshi Nakamoto πρόκειται να απεικονιστεί σε ένα χάλκινο άγαλμα σε ανθρώπινες διαστάσεις στη Βουδαπέστη, την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.

 Σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Hungary Today, οι γλύπτες Réka Gergely και Tamás Gilly σχεδιάζουν το άγαλμα και έχουν αποκαλύψει αρχικά σχέδια που απεικονίζουν μια φιγούρα με πρόσωπο χωρίς χαρακτηριστικά φορώντας ένα Bitcoin φούτερ.

Εικόνα: Réka Gergely

 Η κουκούλα που είναι πάνω από το κεφάλι της φιγούρας και το πρόσωπο θα είναι κατασκευασμένο από ανακλαστική επιφάνεια, έτσι ώστε οι θεατές να μπορούν να δουν τον εαυτό τους να καθρεφτίζεται όταν κοιτάζουν το άγαλμα – τονίζοντας την ιδέα ότι «είμαστε όλοι Satoshi».

 Το έργο ξεκίνησε από τον λάτρης των crypto-νομισμάτων András Györfi. Μιλώντας σήμερα με την Ουγγαρία, τόνισε τα οφέλη που προσφέρει το Bitcoin και τη τεχνολογία του blockchain στον κόσμο:

 Είναι μια αποτελεσματική, δίκαιη και διαφανής βάση δεδομένων που εξαλείφει τη δυσπιστία μεταξύ των ανθρώπων και μπορεί να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος σε πολλούς τομείς, από την προμήθεια τροφίμων έως την παροχή βοήθειας.

 Το έργο έχει χρηματοδοτηθεί από τέσσερις οργανισμούς, τον Mr. Coin, την Crypto Academy, την Blockchain Hungary Association και την Blockchain Budapest.

 Το άγαλμα πρόκειται να ανεγερθεί στο Πάρκο Graphisoft στην 3η συνοικία της Βουδαπέστης, το οποίο έχει ήδη ένα άγαλμα που απεικονίζει τον ιδρυτή της Apple Steve Jobs στην χαρακτηριστική εμφάνιση του τζιν, ενός ζιβάγκο και αθλητικά παπούτσια. Ανατέθηκε ως φόρος τιμής στην Jobs από την Graphisoft, μια ουγγρική εταιρεία λογισμικού στην οποία επένδυσε ο Jobs ως νεοσύστατη επιχείρηση στα μέσα της δεκαετίας του 1980.

 Αυτό δεν είναι το πρώτο δημόσιο μνημείο που δημιουργήθηκε για τον εορτασμό της κουλτούρας των crypto-νομισμάτων το 2018 η σλοβενικής πόλης Kraj παρουσίασε ένα μνημείο Bitcoin στο κέντρο ενός κυκλικού κόμβου κοντά στο δικαστήριο της πόλης.

 Το μνημείο αποτελείται από ένα οριζόντιο ατσάλινο δακτύλιο πλάτους επτά μέτρων με το λογότυπο Bitcoin στο κέντρο. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία λογισμικού Bitstamp και blockchain με έδρα το Λουξεμβούργο

 Η Ουγγαρία φαίνεται να λατρεύει τα crypto-νομίσματα σε όλους τους τομείς, αφού η κυβέρνηση αποκάλυψε σχέδια στις 11 Μαΐου για μείωση των φόρων στις συναλλαγές crypto-νομισμάτων από 30,5%, σε 15% στο πλαίσιο ενός προγράμματος οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button