NFT

Ο “Πατέρας του Διαδικτύου” Tim Berners-Lee βγάζει σε δημοπρασία τον Κώδικα του Internet ως NFT για $3 εκατομμύρια

Ο πηγαίος κώδικας του Διαδικτύου περιμένει έναν αγοραστή σε δημοπρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο ως NFT με την προσφορά να ανέρχεται σε $3 εκατομμύρια.

Ο Tim Berners-Lee έχει βγάλει τον αρχικό κώδικα του internet σε μια ηλεκτρονική δημοπρασία του Sotheby’s ως Non-fungible token με τρέχουσα προσφορά στα $3 εκατομμυρίων, σύμφωνα με το CNBC.

Η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί σήμερα στις 7 μ.μ. ώρα Λονδίνου.

Ο δημιουργός του Διαδικτύου πουλάει το NFT με τίτλο “Αυτό που άλλαξε τα πάντα”

Ο Tim Berners-Lee είναι ο computer scientist που δημιούργησε το Διαδίκτυο και τώρα έχει βάλει τον αρχικό του κώδικα σε ένα NFT, που είναι η δημοφιλή τάση στη crypto βιομηχανία.

Το token περιλαμβάνει τα αρχικά αρχεία με τον πηγαίο κώδικα που δημιούργησε ο επιστήμονας με χρονική σήμανση, μια κινούμενη απεικόνιση του κώδικα και μερικά άλλα μπόνους αρχεία.

Η δημοπρασία ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου με προσφορά στα $1.000. Μέχρι τώρα, έχει αυξηθεί στα $3 εκατομμύρια.

Ο Tim Berners-Lee υποστηρίζει τα NFTs

Υποστηρίζει τα NFTs χαρακτηρίζοντας τα ως “παιχνιδιάρικες δημιουργίες” στο Διαδίκτυο όπως καθώς δήλωσε ότι τα NFTs  έχουν την καταλληλότερη μορφή κατοχής ενός αντικειμένου που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο, έχει προειδοποιήσει ότι δεν πουλάει τον πηγαίο κώδικα του Διαδικτύου, αλλά μια εικόνα που έκανε σε ένα πρόγραμμα γραμμένο σε Python, δείχνει πώς θα ήταν ο κώδικας αν κρεμόταν σε ένα τοίχο με το αυτόγραφο του.

Πηγή: u.today

Back to top button