Business ειδήσεις

Οι Visa crypto κάρτες έχουν συσσωρεύσει $1 δισεκατομμύριο σε δαπάνες μέσα στο 2021

Οι δαπάνες με τις κάρτες που σχετίζονται με τα crypto-νομίσματα είναι τώρα μια κατηγορία από μόνη της για την Visa, δήλωσε ο Cuy Sheffield.

Οι κάρτες Visa που σχετίζονται με τα crypto-νομίσματα είδαν δαπάνες της τάξεως $1 δισεκατομμυρίου στο πρώτο εξάμηνο του 2021, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη.

Το δισεκατομμύριο δολάρια δεν αποτελείται εξ ολοκλήρου από καταναλωτές που ξοδεύουν crypto-νομίσματα. Ορισμένες συναλλαγές συνδέονται με λογαριασμούς fiat, αλλά οδηγούν σε crypto ανταμοιβές, μερικά είναι πράγματι crypto-νομίσματα. Ο γίγαντας πληρωμών δεν έδωσε κάποια ανάλυση.

Είναι το τελευταίο αποτέλεσμα από τις συνεργασίες της Visa με περισσότερες από 50 crypto εταιρείες που έχουν ξεκινήσει να εκδίδουν κάρτες με τον γίγαντα πληρωμών. Το πρόγραμμα crypto-νομισμάτων της εταιρείας είναι μέρος μιας μεγαλύτερης ώθησης που κάνει η Visa για να συγχωνεύσει τον κόσμο των crypto-νομισμάτων με παραδοσιακές τράπεζες που περιλαμβάνει την προσθήκη stablecoins στο δίκτυο πληρωμών της Visa και τη σύνδεση τραπεζών σε χαρακτηριστικά αγοράς και πώλησης crypto-νομισμάτων.

“Πιστεύουμε ότι το πρώτο κομμάτι αυτού είναι η γέφυρα μεταξύ των crypto πορτοφολιών και του υπάρχοντος δικτύου εμπόρων μας”, δήλωσε ο Cuy Sheffield, επικεφαλής των crypto στη Visa, στο CoinDesk σε συνέντευξή του, προσθέτοντας:

Στη συνέχεια, το επόμενο μέρος είναι να διευκολύνει τους πελάτες μας να εκδίδουν και να αλληλεπιδρούν με αυτές τις κάρτες με πράγματα όπως η δυνατότητα διευθέτησης του USDC. Στη συνέχεια, αρχίζουμε να ξοδεύουμε πολύ χρόνο για το πώς η Visa μπορεί να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ του υπάρχοντος δικτύου χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μας και του crypto οικοσυστήματος.

Η Visa τροφοδοτεί και τις δύο κάρτες που επιτρέπουν στους καταναλωτές να μετατρέπουν εύκολα τα crypto-νομίσματα σε fiat και να τα ξοδεύουν, καθώς και κάρτες που τους επιτρέπουν να ξοδεύουν fiat και να κερδίζουν crypto-νομίσματα ως ανταμοιβές.

Η πιστωτική κάρτα επιβράβευσης crypto-νομισμάτων blockfi του δανειστή κρυπτογράφησης είναι ένα παράδειγμα της τελευταίας. Ξεκίνησε για το κοινό την Τρίτη με τους χρήστες να παίρνουν 1,5% πίσω στο bitcoin (BTC) σε κάθε συναλλαγή μεταξύ άλλων παροχών. Η FTX θα αποτελέσει παράδειγμα της πρώτης, καθώς εντάσσεται στο Πρόγραμμα Visa Fast Track και λανσάρει δική της crypto κάρτα, ανακοίνωσε επίσης την Τετάρτη η Visa.

Η επιχείρηση καρτών που σχετίζονται με τα crypto-νομίσματα της Visa επισκιάζεται από το συνολικό ποσό που δαπανούν οι καταναλωτές με κάρτες Visa, το οποίο είναι πάνω από $11 τρισεκατομμύρια σε ένα χρόνο, σύμφωνα με τον Sheffield. Η αύξηση των crypto αντιπροσωπεύει τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας δαπανών, ανέφερε.

Πηγή: Coindesk

Back to top button