Bitcoin

Η τιμή του Bitcoin πλησιάζει τα $36K καθώς τα altcoins σημειώνουν 10% κέρδη

Οι διψήφιες αποδόσεις δεν είναι ασυνήθιστες για τα altcoins, την Τρίτη το Bitcoin αντιμετώπισε μεγάλη αντίσταση στο δρόμο του προς τα $40.000.

Το Bitcoin (BTC) αντιμετώπισε αντίσταση στα $35.000 την Τρίτη, καθώς η ανοδική δυναμική άρχισε να επανεμφανίζεται στο crypto-νόμισμα.

Διάγραμμα κεριών BTC/USD 1 ώρας (Bitstamp).
Πηγή: TradingView

Ο στόχος τιμής του BTC κυμαίνεται στα υψηλά επίπεδα

Τα δεδομένα από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView έδειξαν ότι το BTC/ USD έφτασε στα υψηλά 24 ωρών στα $35.780 στο Bitstamp την Τρίτη.

Το ζεύγος σημείωσε κέρδη 4,5% την ημέρα, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη στους traders που προηγουμένως φοβούνταν μια άλλη σημαντική διόρθωση της αγοράς.

Όπως ανέφερε το Cointelegraph, ήταν ένα άσχημο Σαββατοκύριακο για το Bitcoin, το οποίο αναπηδούσε στα $30.000 για να σχεδιάσει μια εντυπωσιακή επιστροφή την εβδομάδα που ερχόταν.

Για τον δημοφιλή trader Crypto Ed, δεν υπήρχε πλέον κάποιος λόγος να κοιτάζεις την δράση της τιμής του BTC λες και ήρθε το τέλος του κόσμου.

“Είναι οι ίδιες BTC αρκούδες που ήταν πεπεισμένες ότι το BTC θα πέσει κάτω από τις $10 χιλιάδες τον Σεπτέμβριο του 2020”, υποστήριξε στην τελευταία του δήλωση.

Για τον αναλυτή Rekt Capital, το δυναμικό παρέμεινε επίσης και αυτό σε ανοδική πορεία στο πίσω μέρος του πιο πρόσφατου εβδομαδιαίου κλεισίματος.

“Μεγάλη σταθερότητα δύναμης τιμής σε ένα βασικό εβδομαδιαίο επίπεδο υποστήριξης για το BTC”, συνόψισε.

Αυτή είναι τώρα η 7η εβδομάδα στη σειρά που ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αυτό το επίπεδο ~ $ 34500 ως υποστήριξη.

Διάγραμμα κεριών BTC/USD 1 εβδομάδων με επισημασμένη υποστήριξη.
Πηγή: Rekt Capital/Twitter

Μια ματιά στα δεδομένα του orderbook από την Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο σε όγκο, έδειξε ισχυρή υποστήριξη που παραμένει σε ισχύ στα $30.000, αλλά λιγότερη παρουσία ενδιαφέροντος αγοράς μεταξύ αυτού του επιπέδου και της τιμής του spot trading περίπου στα $35,500.

Οι πωλητές, από την άλλη πλευρά, παρέμειναν τόσο στα $37,000 όσο και στα $40,000.

BTC/USD αγορά και πώληση θέσεων στην Binance.
Πηγή: Material Indicators /Twitter

Στοιχεία επιστροφής της “alt season”

Τα Altcoins, εν τω μεταξύ, ήταν πρόθυμα να κεφαλαιοποιήσουν τη νέα δύναμη του Bitcoin, ξεπερνώντας σε γενικές γραμμές τα κέρδη του BTC εκείνη την ημέρα.

Το Ether (ETH), το μεγαλύτερο altcoin σε κεφαλαιοποίηση αγοράς, αυξήθηκε κατά 9% κατά τη ώρα σύνταξης αυτού του άρθρου, πραγματοποιώντας συναλλαγές σχεδόν στα $2.200.

Οι traders προσβλέπουν έντονα στο ενδεχόμενο μιας νέας “alt season” σε περίπτωση που το Bitcoin συνεχίσει τις απώλειές του ή σημειώσει πιο προσεκτικά κέρδη.

“Φαίνεται καλό μέχρι στιγμής”, δήλωσε ο Scott Melker στους οπαδούς του Twitter.

Η τιμή του Bitcoin αυξάνεται, η κυριαρχία του Bitcoin μειώνεται. Τέλειο σενάριο προς το παρόν για τα alts.

Η κυριαρχία του Bitcoin στην αγορά ανήλθε στο 46% την Τρίτη, ελαφρώς κάτω, ενώ το συνολικό ανώτατο όριο της αγοράς crypto-νομισμάτων ήταν $1.455 τρισεκατομμύρια.

Ανώτατο όριο αγοράς Bitcoin έναντι γραφήματος κυριαρχίας.
Πηγή: Bybt

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button