Bitcoin

Η Tesla θα επαναφέρει το Bitcoin ως μέσω πληρωμής όταν οι miners το κάνουν κατά 50% “πράσινο”, λέει ο Musk

Τα σχόλια παρέχουν ένα πρώτο σημείο αναφοράς για την επαναφορά των Bitcoin πληρωμών στην Tesla.

Η Tesla θα συνεχίσει θα επαναφέρει το Bitcoin ως μέσο πληρωμής μόλις οι “πεινασμένοι” για ενέργεια miners του crypto-νομίσματος το κάνουν κατά 50% πράσινο, δήλωσε την Κυριακή ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk.

  • Ο Musk διέκοψε την “επίθεση” της Tesla στο Bitcoin, που ξεκίνησε από τον Μάιο, που άρχισε λόγω των περιβαλλοντικών ανησυχιών. Αλλά “όταν υπάρχει επιβεβαίωση λογικής (~50%) χρήσης καθαρής ενέργειας από τους miners με θετική μελλοντική τάση, η Tesla θα επαναφέρει τις συναλλαγές μέσω Bitcoin”, ανέφερε στο tweet.
  • Δεν είναι σαφές πώς ο Musk θα ελέγξει τη χρήση καθαρής ενέργειας των miners, καθώς υπάρχει ευρεία συζήτηση για το πού βρίσκεται επί του παρόντος ο κλάδος. Ωστόσο, τα σχόλια παρέχουν ένα πρώτο σημείο αναφοράς για την επαναφορά των πληρωμών Bitcoin στην Tesla.
  • Το tweet του Musk επαναλαμβάνει επίσης την υπεράσπισή του ότι πούλησε το 10% της κατοχής του του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων σε Bitcoin, στο πρώτο τρίμηνο, που φαίνεται επίσης να δείχνει ότι η εταιρεία δεν έχει πουλήσει άλλα
  • Το tweet του Musk μπορεί να επηρέασε την τιμή του Bitcoin, καθώς ξεκίνησε μια απότομη ανοδική κίνηση περίπου μία ώρα μετά την αποστολή του tweet. Στις πρόσφατες συναλλαγές, το Bitcoin διαπραγματευότανε στα $39.200,21, με άνοδο 9,66% που αργότερα αυτό οδήγησε ενα κύμα πράσινου στη σελίδα τιμών και για τα άλλα crypto-νομίσματα.

Πηγή: Coindesk

Back to top button