Bitcoin

Η πόλη του Τενεσί σχεδιάζει να δεχτεί Bitcoin για τις πληρωμές των φόρων

Ο Δήμαρχος Scott Conger είναι αποφασισμένος να μετατρέψει τον Τζάκσον σε σημαντικό κόμβο crypto-νομισμάτων

Το Τζάκσον, η όγδοη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία του Τενεσί, σχεδιάζει να επιτρέψει στους πολίτες του να πληρώνουν τους φόρους τους σε Bitcoin, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Scott Conger.

Η ειδική blockchain ομάδα της πόλης θέλει επίσης οι εργαζόμενοι να αγοράζουν με μέση τιμή κτίσης το μεγαλύτερο crypto-νόμισμα.

Σε ένα ξεχωριστό tweet, ο πολιτικός με εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την υποτίμηση του δολαρίου:

Γιατί δεχόμαστε τον πληθωρισμό; Γιατί δεν απαιτούμε περισσότερα από την ομοσπονδιακή μας κυβέρνηση; 6,3% σε 2 χρόνια. 172,8% στη ζωή μου. Κάθε χρόνο το δολάριο μας είναι όλο και πιο άχρηστο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στη Sara Eisen του CNBC, η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen προέβλεψε αρκετούς μήνες “γρήγορου πληθωρισμού”:

Για μερικούς ακόμη μήνες θα έχουμε μεγάλο πληθωρισμό.

Οδηγώντας στην επανάσταση των crypto-νομισμάτων

Όπως αναφέρθηκε από το U.Today, ο Conger ανακοίνωσε για πρώτη φορά το σχέδιό του να ενσωματώσει το crypto-νόμισμα στην οικονομία του Τζάκσον τον Απρίλιο. Σχημάτισε επίσης την ομάδα κρούσης blockchain μέσα στον ίδιο μήνα.

Ο Conger ακολούθησε το παράδειγμά του Francis Suarez, του δημάρχου του Μαϊάμι, ο οποίος προώθησε μια πρόταση για τη συλλογή φόρων σε Bitcoin και την πληρωμή των δημοτικών εργαζομένων στο εμβληματικό crypto-νόμισμα νωρίτερα φέτος.

Τον περασμένο μήνα, εξέφρασε επίσης τις προθέσεις του να μετατρέψει το Μαϊάμι σε σημαντικό κόμβο εξόρυξης καλωσορίζοντας miners που εγκαταλείπουν την Κίνα.

Εκτός από το Τενεσί και τη Φλόριντα, το Τέξας και το Γουαϊόμινγκ συναγωνίζονται επίσης για να εδραιωθούν ως σημαντικοί crypto κόμβοι.

Πηγή: u.today

Back to top button