Bitcoin

Η Bank of America εγκρίνει Bitcoin συναλλαγές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για ορισμένους πελάτες της

Οι πελάτες βρίσκονται στην διαδικασία δημιουργίας αυτών των συμβολαίων, με μερικούς να έχουν ήδη ξεκινήσει σύμφωνα με μερικές πηγές.

Η Bank of America, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ, ενέκρινε τις συναλλαγές σε (BTC) συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο Bitcoin, για ορισμένους πελάτες, σύμφωνα με κάποιες πηγές εκ των έσω που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Όπως και τα περισσότερα ιδρύματα, η τράπεζα ήταν συντηρητική στην προσέγγισή της στον τομέα των crypto-νομισμάτων, αλλά λόγω του μεγάλου περιθωρίου που απαιτείται για τις συναλλαγές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, επιτρέπει τώρα σε ορισμένους πελάτες να έχουν πρόσβαση στην αγορά crypto-νομισμάτων, ανέφερε μία από τις πηγές. Ορισμένοι πελάτες στήνουν για να διαπραγματεύονται συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin και ένας ή δύο μπορεί να έχουν ήδη τεθεί σε ζωντανή μετάδοση, ανέφερε η άλλη πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένες επενδυτικές τράπεζες επιτρέπουν στους πελάτες να επενδύουν σε crypto-νομίσματα. Τον Μάρτιο, η Goldman Sachs επιβεβαίωσε σχέδια για την επανέναρξη του γραφείου συναλλαγών crypto-νομισμάτων μετά από διακοπή τριών ετών και τον Μάιο, η επενδυτική τράπεζα άρχισε να αγοράζει και να πωλεί Bitcoin συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε συναλλαγές block μέσω του Ομίλου Chicago Mercantile Exchange (CME), χρησιμοποιώντας το Cumberland DRW ως εμπορικό συνεργάτη της.

Η Bank of America θα χρησιμοποιεί επίσης συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης CME, σύμφωνα με μία από τις πηγές.

Η Bank of America αρνήθηκε να σχολιάσει.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, προέκυψε ότι η τράπεζα Charlotte, N.C.based είχε δημιουργήσει μια ομάδα αφιερωμένη στην έρευνα crypto-νομισμάτων και συναφών τεχνολογιών. Το 2018, η Bank of America εμπόδισε οικονομικούς συμβούλους και πελάτες να διαπραγματεύονται επενδύσεις που σχετίζονται με το Bitcoin, αλλά αυτή η πολιτική έχει πλέον αλλάξει.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης CME Bitcoin ξεκίνησαν το 2017. Τον Μάιο, το CME ξεκίνησε τα προϊόντα μελλοντικής εκπλήρωσης “Micro Bitcoin” σε μια προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει το ράλι των τιμών του Bitcoin.

Νωρίτερα φέτος, το CME κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα των μεγαλύτερων πλατφορμών συναλλαγών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin, υποδεικνύοντας συνεχή αύξηση της θεσμικής συμμετοχής.

Το συνολικό ανοικτό ενδιαφέρον για την αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin βρίσκεται στα $11,3 δισεκατομμύρια, κάτω από 59% από την κορυφή των $27,3 δισεκατομμυρίων στις 13 Απριλίου, σύμφωνα με την Arcane Research.

Πηγή: Coindesk

Back to top button