Blockchain ειδήσεις

Η κυβέρνηση του Καζακστάν θα δημιουργήσει ένα χάρτη πορείας για την ανάπτυξη της αγοράς των crypto-νομισμάτων

Οι αρχές του Καζακστάν σκοπεύουν να βελτιώσουν τη ρυθμιστική τους προσέγγιση προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση της χώρας στην παγκόσμια αγορά των crypto-νομισμάτων.

Η κυβέρνηση του Καζακστάν διαμορφώνει έναν χάρτη πορείας για την τόνωση της ανάπτυξης της crypto βιομηχανίας και της blockchain τεχνολογίας στη χώρα.

Οι κρατικές αρχές έχουν επανεξετάσει προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανάπτυξης της crypto βιομηχανίας και επανεξετάζουν την προσέγγιση του κράτους στη ρύθμιση των crypto-νομικών πράξεων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τρίτης στον ιστότοπο του πρωθυπουργού του Καζακστάν.

Αξιοματούχοι έχουν προτείνει να χειριστούν την ανταλλαγή crypto-γράφησης μέσω ενός μεγάλου εθνικού χρηματοοικονομικού κόμβου, του Διεθνούς Οικονομικού Κέντρου Astana. Η κυβέρνηση πρότεινε επίσης τη καθιέρωση προτύπων, μέσω των οποίων οι ανταλλαγές crypto-νομισμάτων μπορούν να αλληλεπιδρούν με τοπικές τράπεζες και πελάτες.

Η νέα πρωτοβουλία στοχεύει στην παροχή διαφάνειας και οργάνωσης για την τοπική crypto βιομηχανία. “Μέχρι σήμερα, από το σύνολο των εταιρειών που εργάζονται στον κλάδο των crypto, […] μόνο οι εταιρείες εξόρυξης αποτελούν μέρος της αγοράς στο Καζακστάν,” αναφέρει η ανακοίνωση. 

Η Δημοκρατία του Καζακστάν γίνεται πιο σοβαρή για τη crypto βιομηχανία και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα του Καζακστάν εξέδωσε επίσημη αναφορά για πιθανό ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας. Η τράπεζα είπε ότι το ψηφιακό tenge δεν προορίζεται για να αντικαταστήσει πληρωμές σε μετρητά ή μη μετρητά, αλλά θα ήταν μάλλον μια εναλλακτική επιλογή που θα επέτρεπε την περαιτέρω ανάπτυξη του εθνικού συστήματος πληρωμών και θα μειώσει την εξάρτηση από τα μετρητά.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button