Business ειδήσεις

Ανασκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας (14-20 Ιουνίου)

Ο υπουργός του Ελ Σαλβαδόρ λέει οτι είναι πολύ νωρίς να χρησιμοποιηθεί το Bitcoin για μισθούς

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελ Σαλβαδόρ δήλωσε ότι η χώρα δεν είναι ακόμη έτοιμη να υιοθετήσει το Bitcoin (BTC) για πληρωμές μισθών.

Σε μια ανάρτηση στο Twitter την Τετάρτη, ο Rolando Castro αρνήθηκε τοπικές αναφορές που ισχυρίστηκαν ότι το υπουργείο του είχε αρχίσει να αναλύει τη δυνατότητα μίσθωσης με Bitcoin με αξιωματούχους του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Οικονομίας τη Δευτέρα.

Ο Castro τόνισε ότι απλώς απάντησε σε μια ερώτηση, δηλώνοντας ότι ήταν “ πολύ πρόωρο να μιλήσουμε για τους μισθούς.” Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τώρα επικεντρώνεται στην εύρεση περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας για τους Ελ Σαλβαδοριανούς. “Τα νομισματικά ζητήματα εμπίπτουν στο οικονομικό υπουργικό συμβούλιο και δεν συμμετέχω σε αυτό,” σημείωσε.

Τα σχόλια του υπουργού ήρθαν μια εβδομάδα αφότου το Ελ Σαλβαδόρ ψήφισε το νομοσχέδιο του Προέδρου Nayib Bukele για τη νόμιμη προσφορά του Bitcoin στη χώρα. Οι crypto influencers έχουν συγκεντρωθεί από τότε στο μικρό έθνος της Κεντρικής Αμερικής για να συναντηθούν με τον Bukele.

Πηγή: Cointelegraph

Η Ρεπουμπλικάνικη καμπάνια θα δέχεται δωρεές σε crypto

Η Εθνική Δημοκρατική Επιτροπή του Κογκρέσου θα δεχτεί δωρεές σε crypto-νομίσματα, καθιστώντας το πρώτο εθνικό πολιτικό κόμμα που το έκανε, ανέφερε η Axios την Τετάρτη, επικαλούμενη την επιτροπή.

Το NRCC θα χρησιμοποιήσει το BitPay για να επεξεργαστεί συνεισφορές, οι οποίες θα μετατραπούν σε δολάρια πριν κατατεθούν στον λογαριασμό της επιτροπής, σύμφωνα με την έκθεση. Χωρίς την κατοχή των crypto-νομισμάτων, το NRCC μπορεί να δεχτεί μεμονωμένες δωρεές έως και $10.000 ετησίως, αποφεύγοντας το όριο μέγιστης αξίας $100 ανά έτος για τις μεταφορές crypto-νομισμάτων.

“Έχουμε επικεντρωθεί στην επιδίωξη κάθε δυνατότητας για να προωθήσουμε την αποστολή μας να σταματήσουμε τη σοσιαλιστική ατζέντα της Nancy Pelosi και να επαναλάβουμε την πλειοψηφία του Σώματος και αυτή η καινοτόμα τεχνολογία θα βοηθήσει να παρέχει στους Ρεπουμπλικάνους τους πόρους που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε,” έκανε αναφορά η Axios στα λόγια του προέδρου του NRCC, του εκπροσώπου Tom Emmer (R-Minn.) όπως υπόθηκαν σε μια δήλωση.

Πηγή: Coindesk

Back to top button