Business ειδήσεις

Το Χάμστερ της Wall Street

Όπως πολλοί άνθρωποι, έτσι και ο κ. Goxx ασχολείται με τα crypto-νομίσματα, ελπίζοντας να γίνει πλούσιος.

Είναι αξιοσημείωτος για δύο λόγους: πρώτον, βγάζει χρήματα, με την απόδοση της καριέρας του να ανεβαίνει περίπου κατά 20%, ξεπερνώντας πολλούς επαγγελματίες εμπόρους και funds. Δεύτερον, ο κ. Goxx είναι χάμστερ.

Αυτό το τρωκτικό με το επιχειρηματικό μυαλό έχει και ένα trading γραφείο συνδεδεμένο μέσα στο κανονικό του κλουβί. Κάθε μέρα, όταν εισέρχεται στο γραφείο, ξεκινά το stream του στο Twitch.

Τρέχοντας στον τροχό του (intention wheel), επιλέγει ποιο crypto-νόμισμα θα ήθελε να κάνει trading, καθώς ο τροχός περιστρέφεται μέσα από τις διαφορετικές επιλογές. Ο όροφος του γραφείου του έχει δύο σήραγγες με δύο εντολές: Αγορά και Πώληση.

Κάθε φορά που τρέχει μέσα από μια σήραγγα, τα ηλεκτρονικά που συνδέονται με το γραφείο του ολοκληρώνουν μια συναλλαγή σύμφωνα με την απόφαση του κ. Goxx.

Τα τούνελ Αγοράς-Πώλησης στο trading floor του κ. Goxx

Τα μυαλά πίσω από το “Χάμστερ της Wall Street” είναι δύο τριαντάχρονοι, από τη Γερμανία που προτίμησαν να μείνουν ανώνυμοι.

“Θεωρούμε ότι όλα τα έξοδα γίνονται όλο και μεγαλύτερα αυτές τις μέρες, επομένως είναι πολύ δύσκολο να κάνεις αποταμιεύση σου με τόσο υψηλά ενοίκια”, είπαν.

“Φαίνεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι της γενιάς μας δεν βλέπουν άλλη ευκαιρία από το να ρίξουν ένα μεγάλο μέρος από τις αποταμιεύσεις τους στην αγορά των crypto-νομισμάτων, χωρίς να έχουν ιδέα τι συμβαίνει εκεί.

“Προφανώς αστειευόμασταν όταν είπαμε ότι το χάμστερ μου είναι σε θέση να λάβει πιο έξυπνες επενδυτικές αποφάσεις από ό,τι εμείς οι άνθρωποι”.

Το όνομα του κ. Goxx είναι από μόνο του ένα νεύμα για τις πιθανές καταστροφές της αγοράς crypto-νομισμάτων. Μια εταιρεία που ονομάζεται Mt Gox ήταν κάποτε το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων στον πλανήτη, μέχρι που διακυβεύτηκε και εκατοντάδες χιλιάδες Bitcoin κλάπηκαν, καθιστώντας την εταιρεία να υποβάλει αίτηση πτώχευσης.

Goxx Capital

Ο πρώτος μήνας ήταν δύσκολος. Ο κ. Goxx ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου με 326€ (£278), τοποθετώντας μια παραγγελία στο Stellar. Ένα μήνα και 95 παραγγελίες αργότερα, η Goxx Capital είχε χασούρα κατά 7,3%. Αλλά από τις 27 Σεπτεμβρίου, οι επιδόσεις σταδιοδρομίας του ατρόμητου trader αυξήθηκαν κατά 19,41%.

Αυτό ξεπερνά όχι μόνο την απόδοση σε μεγάλα χρηματιστήρια όπως ο FTSE 100 ή ο Dow Jones, αλλά και την απόδοση της εταιρείας του Warren Buffet, τη Berkshire Hathaway, σύμφωνα με υπολογισμούς του ιστότοπου crypto ειδήσεων Protos. Ακόμη και στην ίδια την αγορά των crypto-νομισμάτων, ο κ. Goxx έχει κατά καιρούς βγει λίγο μπροστά από το Bitcoin, το μεγαλύτερο από τα νομίσματα.

Το γραφείο του κ. Goxx

Ξεκίνησε ως χόμπι κατά τη διάρκεια της “τρέλας του κορονoϊού που χτύπησε τις ζωές μας”.

Οι τυχαίες συναλλαγές του τρωκτικού λαμβάνουν μεγάλο ενδιαφέρον από τους ανθρώπους, τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην πραγματική ζωή.

Το κουτί του Goxx

Σχεδόν τα πάντα στο trading όροφο του κ. Goxx είναι χειροποίητο. Το γραφείο είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, που στήθηκε από ένα ευρύ φάσμα τεχνολογίας, όπως scripting λογισμικού, μικροελεγκτές, υπολογιστές μονής πλακέτας, 3D εκτυπωτή, κοπή με λέιζερ και πολλά άλλα εργαλεία.

Ο σχεδιασμός του κουτιού του κ. Goxx

Ωστόσο υπάρχουν και σχέδια επέκτασης.

“Έχουμε πολλά χαρακτηριστικά στο μυαλό μας που θα έκαναν την θεματολογία πολύ πιο διασκεδαστική για να παρακολουθήσετε, όπου αυτό θα σήμαινε και περισσότερο χώρο για τον κ. Goxx να παίξει τριγύρω”, είπαν.

Αλλά ο κ. Goxx, σαν ένας επιτυχημένος trader, έχει και αυτός τα ωράριά του. Η πύλη μεταξύ του κανονικού του κλουβιού παραμένει ανοιχτή εκτός από όταν πρέπει να καθαριστεί το κλουβί του, τότε μπορεί να σχολάσει ανά πάσα στιγμή.

Οι ακόλουθοί του στο Twitch, ενημερώνονται ότι ο κ. Goxx ξεκίνησε το trading, με το μήνυμα “Mr Goxx is in the office.”

Back to top button