Cardano

Τι έρχεται για το Cardano μέσα στο 2022 αποκαλύπτει ο Charles Hoskinson

Ο Charles Hoskinson, ιδρυτής του IOHK, του ιδρύματος πίσω από το Cardano, μοιράστηκε ορισμένους από τους στόχους του project μέσα στο 2022, μέσω live stream από το κανάλι του στο YouTube.

Ο Hoskinson αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του Cardano και ολόκληρου του κλάδου των crypto. Ανέφερε την επανάσταση των Non Fungible Tokens (NFT), την πρόοδο της αποκεντρωμένης χρηματοοικονομίας (DeFi) και τον τρόπο με τον οποίο οι χάκερ στοχεύουν τα DeFi project, οδηγώντας σε απώλεια άνω των $10,5 δισεκατομμυρίων μόνο το 2021.

Μιλώντας για τα επιτεύγματα του Cardano φέτος, ο Hoskinson σημείωσε ότι πάνω από δύο εκατομμύρια περιουσιακά στοιχεία έχουν εκδοθεί πάνω στο Cardano και το μεγαλύτερο μέρος αυτών είναι τα NFTs. Πρόσθεσε ότι περισσότερα από 127 έργα αυτή τη στιγμή γράφουν κώδικα για την κατασκευή αποκεντρωμένων εφαρμογών (dApps) στο δίκτυο, με περίπου 20 με 30 να βρίσκονται σε εξέλιξη για να ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Οι στόχοι του Cardano για το 2022

Σύμφωνα με τον Charles Hoskinson, μερικά από τα βασικά σχέδια του Cardano για το επόμενο έτος περιλαμβάνουν την οικοδόμηση ιδρυμάτων που υποστηρίζουν το έργο και την έναρξη επίσημης δομής έργου ανοιχτού κώδικα.

“Του χρόνου, αυτό που πρόκειται να συμβεί είναι ότι πρόκειται να σχηματιστεί μια επίσημη δομή έργου ανοιχτού κώδικα, κάτι σαν το Hyperledger στο Linux. Θα δούμε πολλά ιδρύματα να εντάσσονταικαι όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται επί του παρόντος σε αυτό θα είναι καινοτόμοι, συμπεριλαμβανομένου και εμένα”, δήλωσε.

Η υποστήριξη στα αφρικανικά έθνη

Η Αφρική ήταν πάντα μέρος της στρατηγικής του Cardano και το επόμενο έτος το έργο προσπαθεί να επεκτείνει το αποτύπωμά του στην ήπειρο.

Με πολλές χώρες της Αφρικής να εξακολουθούν να στερούνται οικονομικής ένταξης, ο Hoskinson αποκάλυψε ότι το Ίδρυμα Cardano σχεδιάζει να “χτίσει ένα χρηματοπιστωτικό λειτουργικό σύστημα” μέσα στο 2ο τρίμηνο του 2022 που θα δώσει σε Αφρικανούς πολίτες πρόσβαση σε DeFi υπηρεσίες.

“Στόχος μου για το δεύτερο εξάμηνο του 2022 είναι να βρω το πώς να ενώσω όλα τα κομμάτια για να κάνω μια μικρο-συναλλαγή από άκρη σε άκρη στο Cardano. Έτσι ώστε ένα πραγματικό πρόσωπο στην Κένυα ή κάπου με ταυτότητα και credit score που βασίζεται στο blockchain και με ένα stablecoin στην άλλη πλευρά, το Cardano είναι η γέφυρα της συναλλαγής. Peer-to-peer, με ένα κλικ σε ένα κουμπί και το δάνειο θα πηγαίνει στον χρήστη. Το ξεπληρώνουν και με τον ίδιο τρόπο γίνεται η αποπληρωμή”, ανέφερε.

Το Ίδρυμα Cardano κάνει κινήσεις για να φέρει επανάσταση και να φέρει ισορροπία και την ισότητα στον κόσμο, εστιάζοντας στην Αφρική. Νωρίτερα αυτό το έτος, το Cardano συνέταξε συμφωνία συνεργασίας με την Τανζανία για να δώσει στους κατοίκους πρόσβαση σε κοινωνική, ψηφιακή ταυτότητα και οικονομική ενδυνάμωση. Τον Αύγουστο, το ίδρυμα IOHK συνεργάστηκε με το Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου για να παρέχει περισσότερες εκπαιδευτικές επιλογές σε φοιτητές σε αφρικανικά έθνη.

Επαναλαμβάνοντας τον μακροπρόθεσμο στόχο του Cardano, ο ιδρυτής του σημείωσε ότι όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός και τα εργαλεία που κάποτε του έλειπαν, τώρα είναι πλέον διαθέσιμα για την επίτευξη όλων αυτών των στόχων.

Back to top button