Γιατί το Τέξας αναμένεται να γίνει ο μεγαλύτερος κόμβος στην εξόρυξη του Bitcoin
Οι πολιτικές της Κίνας για την καταστολή των crypto-νομισμάτων από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, έφερε ως αποτέλεσμα να χάσουν το μεγαλύτερο μέρους του κόμβου mining μέσα σε δύο μήνες. Στις αρχές Μαΐου, το μερίδιο της Κίνας στο δίκτυο εξόρυξης του Bitcoin ήταν πάνω από 60%, αλλά με την αυστηρή ρυθμιστική πολιτική και με τη πλήρη απαγόρευση της εξόρυξης του BTC, το μερίδιο αυτό άρχισε να πέφτει στο μηδέν μέχρι τα τέλη του Ιουλίου. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, η Yunnan της Κίνας δήλωσε πρόσφατα ότι έχει διακόψει πλήρως την εξόρυξη Bitcoin και έχει εξοικονομήσει 2 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας.
Η απώλεια της Κίνας έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη ευκαιρία για χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Καζακστάν και η Ρωσία, οι οποίες είδαν μια εισροή κινεζικών miners μετά την απαγόρευση εξόρυξης crypto-νομισμάτων. Οι ΗΠΑ έγιναν η κορυφαία επιλογή για το Bitcoin mining, πιο συγκεκριμένα η πολιτεία του Τέξας να γίνει ο νέος κόμβος εξόρυξης.
Δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι ένας μεγάλος αριθμός miners αναμένεται να εγκατασταθούν στο Τέξας τα επόμενα δύο χρόνια. Ο κύριος λόγος για να γίνει το Τέξας ο μεγαλύτερος κόμβος εξόρυξης είναι η διαθεσιμότητα φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας και ευνοϊκών κανονισμών. Η αύξηση της ζήτησης για εξόρυξη θα μπορούσε να σημειώσει αύξηση 5.000 MW.
“Το σκουπίδι του ενός, είναι ο θησαυρός του άλλου”
Η κυριαρχία της Κίνας στην εξόρυξη crypto-νομισμάτων θεωρούταν συχνά ως απειλή από πολλούς ειδικούς, δεδομένων των αυστηρών πολιτικών της χώρας κατά της αγοράς crypto-νομισμάτων. Έτσι, όταν η καταστολή των crypto-νομισμάτων οδήγησε σε μια από τις μεγαλύτερες “μεταναστεύσεις” από τους miners, ίσως και να το είδε ως μια μεγάλη νίκη. Το hashrate εξόρυξης του δικτύου του Bitcoin βυθίστηκε κατά σχεδόν 50% μετά την κινεζική απαγόρευση, αλλά κατάφερε να ανακάμψει γρήγορα από τότε και έφτασε σε νέα υψηλά επίπεδα δυσκολίας στην εξόρυξη.
Η ανάπτυξη του Τέξας ως κόμβου εξόρυξης στο Bitcoin έχει επίσης οδηγήσει σε ανησυχίες σχετικά με τις ελλείψεις ενέργειας και τις διακοπές ρεύματος, όπως παρατηρήθηκαν στο Ιράν και το Καζακστάν. Ωστόσο, η τοπική διοίκηση είναι βέβαιη ότι θα προβεί στις κατάλληλες ρυθμίσεις για να ικανοποιήσει τη νέα ζήτηση.