Ethereum

Η τιμή του Ethereum ξεπερνά τα $2.600 ενώ το Bitcoin κόβει τη φόρα του

Το Ethereum απέχει πολύ από το All Time High του, αλλά είναι στην αποκατάσταση της τιμής του, πριν από την σημαντική του αναβάθμιση.

Η τιμή του Ethereum έχει φτάσει τα $2.600, μια τιμή που δεν έχει παρατηρηθεί από τις αρχές Ιουνίου, όταν το crypto-νόμισμα εξακολουθούσε να κατεβαίνει από το All Time High του των $4.357 στις 12 Μαΐου.

Αλλά τώρα το δεύτερο μεγαλύτερο crypto-νόμισμα βρίσκεται ξανά σε ανοδική εξέλιξη. Η τιμή του Ethereum αυξήθηκε 5,59% τις τελευταίες 24 ώρες και 21,77% αυτή την εβδομάδα.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Ethereum είναι τώρα $304 δισεκατομμύρια, δεύτερο έναντι στην πρωτιά των $779 δισεκατομμυρίων του Bitcoin. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των crypto-νομισμάτων ανέρχεται τώρα σε $1,70 τρισεκατομμύρια, μια αύξηση 1% κατά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μέρος της αύξησης των τιμών του Ethereum θα μπορούσε να μειωθεί σε μια σημαντική αναβάθμιση που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Αυγούστου, το London hard fork. Το London θα εισαγάγει το EIP-1559, ένα κομμάτι κώδικα που καίει μέρος του ETH που διαφορετικά θα πληρωνόταν στους miners του Ethereum.

Η ανάπτυξη του Ethereum βοηθήθηκε φέτος από αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, μια σειρά πρωτοκόλλων της ασφάλειας συναλλαγών και δανεισμού στα οποία οι έμποροι έχουν κλειδώσει $71,5 δισεκατομμύρια.

Έργα NFT όπως cryptoPunks έχουν επίσης βοηθήσει. Ενώ η τρέλα γύρω από τα Non Fungible Token έχει σε μεγάλο βαθμό υποχωρήσει, η μέση τιμή των CryptoPunks έχει αυξηθεί κατά 53% την τελευταία εβδομάδα, όταν αρκετές φάλαινες Ethereum άρχισαν να τα αρπάζουν την Παρασκευή. Περίπου 16.000 ETH ($41,5 εκατομμύρια) των CryptoPunks διαπραγματεύτηκαν χθες, από 709 ETH ($1,8 εκατομμύρια) το περασμένο Σάββατο.

Ένας ανώνυμος επενδυτής cryptoPunk που πούλησε το NFT του για 28 ETH ($72.300) το πούλησε επειδή “ήθελε να έχει περισσότερο ETH πριν από το EIP-1559”, και θα αγόραζε πίσω ένα CryptoPunk “όταν η τιμή πέσει ξανά, και θα το κάνει”. Άλλοι έμποροι πιστεύουν ότι το EIP-1559 έχει ήδη τιμολογηθεί, όπως και με άλλα φαινόμενα “αγοράστε τη φήμη, πουλήστε την είδηση”.

Από την άλλη όψη του (crypto)νομίσματος

Η τιμή του Bitcoin είναι $41.522, με άνοδο μόλις 0,26% από χθες. Αλλά έχει ανακάμψει κατά 21,2% αυτή την εβδομάδα, φτάνοντας σε υψηλά επίπεδα σχεδόν $42.000. Η άνοδος ακολουθεί δύο μήνες από την κατάρρευση της αγοράς το Μάη.

Ο Joshua Lim, επικεφαλής παραγώγων στη Genesis Global Trading, δήλωσε ότι η άνοδος του Bitcoin αυτή την εβδομάδα έρχεται παρά τα νέα ενός νομοσχεδίου για τις υποδομές των ΗΠΑ που περιλαμβάνει έναν κρυφό crypto φόρο, ρυθμιστικές ενέργειες κατά των stablecoins και των ανταλλαγών και την κινεζική μετανάστευση εξόρυξης. Η αγορά έχει προσπεράσει αυτά τα τόσο άσχημα νέα, ανέφερε.

Την Παρασκευή, συμβόλαια δικαιωμάτων προαίρεσης Bitcoin αξίας $1,5 δισεκατομμυρίων έληξαν στο χρηματιστήριο παραγώγων Deribit, επιτρέποντας στους bullish traders να λάβουν μια σημαντική έκπτωση χάρη σε ένα μήνα ανάκαμψης. Ο Lim είπε ότι αυτό μπορεί να συνέβαλε στην άνοδο των τιμών.

Ο αναλυτής της Arcane Research Vetle Lunde δήλωσε τον Απρίλιο ότι το Bitcoin έκανε rally “με δύναμη μετά από όλες τα μηνιαία συμβόλαια options που έληγαν το 2021”, υποδηλώνοντας ότι “όταν λήγουν τέτοια συμβόλαια παγώνουν την τιμή του για λίγο καιρό”.

Όταν το Bitcoin ανεβαίνει, η υπόλοιπη αγορά ανεβαίνει με αυτό. Σχεδόν τα 10 κορυφαία crypto-νομίσματα ήταν στο πράσινο από χθες. Το Polkadot, το ένατο μεγαλύτερο, έχει αυξηθεί κατά 11% κατά τη διάρκεια της νύχτας και 30% την τελευταία εβδομάδα. Η μόνη εξαίρεση είναι το Dogecoin, το όγδοο μεγαλύτερο crypto-νόμισμα, το οποίο έχει μειωθεί κατά 0,7% σήμερα.

Back to top button