Business ειδήσεις

Γιατί το 50% της Γενιάς Ζ προτιμάει να πληρώνεται σε crypto;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης παγκόσμιας έρευνας, περισσότεροι από τους μισούς Gen Z (γεννημένοι μεταξύ 1997 και 2012) και πάνω από το 1/3 των millennials (γεννημένοι μεταξύ 1980 και 1996) είναι πρόθυμοι να πληρώνονται με crypto-νομίσματα.

Πώς διεξάχθηκε η έρευνα;

Η έρευνα διεξήχθη από τον όμιλο deVere, έναν κορυφαίο fintech-consulting οργανισμό, διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και συγκέντρωσε στοιχεία από περισσότερους από 750 πελάτες κάτω των 42 ετών, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή deVere Crypto για κινητά, αποτυπώνοντας τις απόψεις των συμμετεχόντων στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία όπως και τη Λατινική Αμερική.

“Έχουν επηρεαστεί από την τεράστια αύξηση της τεχνολογίας καθώς ενηλικιώνονται. Είναι άνετοι στο να χρησιμοποιούν και να βλέπουν την αξία και τις τεράστιες δυνατότητες των ψηφιακών νομισμάτων. Φαίνεται να εμπιστεύονται το αυτόνομο αποκεντρωμένο ψηφιακό νόμισμα όπως και το σύστημα πληρωμών σε ένα παραδοσιακό σύστημα όπου τα κληροδοτημένη χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κυβερνήσεις έχουν τον έλεγχο”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της deVere, Nigel Green.

Τα ευρήματα αυτά ευθυγραμμίζονται με τα πρόσφατα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στο Statista.com, τα οποία διαπίστωσαν αυξανόμενη δεκτικότητα ετησίως από ενήλικες των ΗΠΑ για να αγοράσουν Bitcoin σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις σημειώθηκαν μεταξύ των νεότερων ηλικιακών ομάδων που πρωτοστάτησαν σε αυτή την εξέλιξη, όπως φαίνεται σε αυτό το διάγραμμα.

Πηγή: Statistic.com

Το ποσοστό των ανθρώπων που δηλώνουν ότι είναι είτε “πολύ” είτε “κάπως” πιθανό να αγοράσουν Bitcoin τα επόμενα 5 χρόνια αυξήθηκε κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18 έως 34 ετών μεταξύ της άνοιξης του 2019 και το φθινόπωρο του 2020.

Ο Green δήλωσε επίσης: “Βλέπουν την εγγενή αξία των ψηφιακών νομισμάτων παγκόσμια, χωρίς σύνορα, για trading και εμπορικούς σκοπούς σε όλο και πιο ψηφιοποιημένες οικονομίες, στις οποίες οι επιχειρήσεις λειτουργούν σε περισσότερες από μία δικαιοδοσίες”.

Back to top button