Business ειδήσεις

Ανασκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας (27 Σεπτεμβρίου -3 Οκτωβρίου)

Η Kraken αποκαλύπτει “τρύπα” ασφάλειας σε Bitcoin ΑΤΜ

Bitcoin ATM

Ένα κοινώς χρησιμοποιούμενο μοντέλο Bitcoin ΑΤΜ έχει πολλά τρωτά σημεία λογισμικού και υλικού, αποκάλυψε η Kraken Security Labs σε ανάρτηση τους.

  • Η ομάδα ασφαλείας ενημέρωσε τον κατασκευαστή, General Bytes, στις 20 Απριλίου για τους φορείς επίθεσης. Η General Bytes κυκλοφόρησε ενημερώσεις στον κώδικα για το back-end σύστημα, αλλά ορισμένες ενημερώσεις στον κώδικα ενδέχεται να απαιτούν να γίνουν αναβαθμίσεις και στο hardware, δήλωσε η Kraken.
  • Τα Bitcoin ΑΤΜ επιτρέπουν στους χρήστες να αγοράζουν Bitcoin χρησιμοποιώντας fiat νόμισμα. Η General Bytes είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής Bitcoin ΑΤΜ, αντιπροσωπεύοντας το 22,7% της παγκόσμιας αγοράς, σύμφωνα με τον πάροχο πληροφοριών Coin ATM Radar.
  • Το εν λόγω μοντέλο, το BATMtwo (GBBATM2), είχε αρκετές ευπάθειες, σύμφωνα με την Kraken, συμπεριλαμβανομένου ενός προεπιλεγμένου διοικητικού QR κωδικού, του υποκείμενου λειτουργικού λογισμικού Android, του συστήματος διαχείρισης του ΑΤΜ και της hardware θήκης του μηχανήματος.

Το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο της Νιγηρίας εγκρίνει την ανάπτυξη του eNaira CBDC

Το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο της Νιγηρίας εντάσσεται στον αυξανόμενο κατάλογο ρυθμιστικών αρχών σε όλο τον κόσμο για να εγκρίνει την ανάπτυξη ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC) ως νόμιμο χρήμα. Με το όνομα eNaira, το ψηφιακό νόμισμα θα εκδοθεί από την κεντρική τράπεζα και θα υποστηρίζεται από ένα εγχώριο πορτοφόλι eNaira.

Η έγκριση έκδοσης CBDC της Νιγηρίας αποκαλύφθηκε σε ακρόαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου που πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου με επικεφαλής τον δικαστή Taiwo Abayomi Taiwo, σύμφωνα με δημοσίευμα της Voice of Nigeria. Ο επίσημος ιστότοπος του eNaira λέει ότι η ψηφιακή έκδοση της νιγηριανής naira θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως, δηλώνοντας ότι “ο καθένας μπορεί να το κρατήσει”.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η κίνηση για την εισαγωγή της ψηφιακής νάιρας συμπίπτει επίσης με την πτώση της αξίας του fiat νομίσματος της χώρας, το οποίο βρίσκεται σήμερα στο χαμηλότερο σημείο από το 2003. Τα υποστηρικτικά στοιχεία της Chainalysis δείχνουν ότι οι πλατφόρμες peer-to-peer, οι τραπεζικοί περιορισμοί και ο φόβος του πληθωρισμού έχουν συμβάλει στην αυξανόμενη αγορά στην Αφρική.

Ως αποτέλεσμα, η περιοχή συνεχίζει να προσελκύει επενδύσεις, με την τελευταία να οδηγεί στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης ύψους $15 εκατομμυρίων για το ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων Yellow Card.

Το ΔΝΤ συνιστά το CBDC και τα παγκόσμια crypto πρότυπα για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δημοσίευσε μια σειρά από κανόνες για τις αναδυόμενες αγορές και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας εν μέσω της παγκόσμιας υιοθέτησης των crypto-νομισμάτων.

Το ΔΝΤ πιστεύει στην δυναμική των crypto-νομισμάτων ως εργαλείο για ταχύτερες και φθηνότερες διασυνοριακές πληρωμές, επικαλούμενο τη δραματική αύξηση της αξίας των αγορών crypto-νομισμάτων παρά τις δυσοίωνες τάσεις από τον Μάιο του 2021.

Η έκθεση τους αποδίδει υψηλές αποδόσεις, κόστος συναλλαγής και ταχύτητας και μειωμένα πρότυπα καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML) ως τους κύριους παράγοντες για την υιοθέτηση των crypto.

Η έκθεση του ΔΝΤ δείχνει ότι η αποτίμηση της αγοράς των crypto-νομισμάτων έχει επεκταθεί πέρα από το Bitcoin, μαζί με μια απότομη αύξηση της προσφοράς των stablecoin. Στοιχεία τριών ετών του ΔΝΤ δείχνουν ότι οι προσαρμοσμένες στον κίνδυνο αποδόσεις των μη stablecoin, όπως το Bitcoin είναι συγκρίσιμες με άλλα βασικά σημεία αναφοράς όπως τον S&P 500.

Εκτός από την έκδοση ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CDBC), το ΔΝΤ συνιστά περαιτέρω “αναλογική ρύθμιση του κινδύνου και σύμφωνα με εκείνες των παγκόσμιων stablecoin”.

Back to top button