Business ειδήσεις

Συνταξιοδοτικό ταμείο στην Αυστραλία επενδύει σε crypto

Στην ετήσια γενική συνέλευση, το αυστραλιανό συνταξιοδοτικό ταμείο, Rest Super, δήλωσε στα μέλη του ότι το fund ανυπομονεί να αναδιανείμει ορισμένα από τα κεφάλαιά του στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και να εκτεθεί στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο, σύμφωνα με το Business Insider.

Η δημόσια έκθεση στην crypto αγορά  θα καταστήσει το Rest Super το πρώτο συνταξιοδοτικό ταμείο στην Αυστραλία που επενδύει σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Στη συνάντηση, ο επικεφαλής επενδύσεων της εταιρείας δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι ο κλάδος είναι ασταθής, το fund εξακολουθεί να έχει στα σχέδιά του να μεταφέρει ένα μικρό μέρος των κεφαλαίων του σε αυτό.

Οι διαχειριστές του ταμείου δήλωσαν στο Business Insider ότι δεν αναζητούν μακροπρόθεσμη έκθεση στην αγορά και αποφάσισαν να επενδύσουν μεσοπρόθεσμα και ελπίζουν ότι αυτό το είδος έκθεσης θα είναι αρκετό για το fund που διαχειρίζεται $66 δισεκατομμύρια.

Το fund διερευνά επί του παρόντος τη βιομηχανία, ερευνώντας πρώτα διάφορες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων και θα λάβει τη τελική επενδυτική απόφαση αργότερα, δήλωσε ο διαχειριστής κεφαλαίων Andrew Lill. Εκτός από την έρευνα επενδυτικών επιλογών, ο Lill ανέφερε ότι το fund εξακολουθεί να έχει να αντιμετωπίσει πτυχές ασφάλειας και ρυθμιστικές πτυχές.

Μεγάλα και σημαντικά funds από την Αυστραλία και άλλες χώρες ετοιμάζονται να αρχίσουν να επενδύουν σε αυτό τον κλάδο λόγω της απόδοσης της crypto αγοράς. Η απόφαση του fund είναι ένα βήμα προς την μαζική υιοθέτηση που προέρχεται στην αγορά.

Back to top button